Spillsjakk

I Spillsjakk finner du et effektivt pairing- og spilleverktøy for klubber og turneringsarrangører. Plattformen støtter nettsjakk-, hybrid- og bordsjakkturneringer.

SpillSjakk er en unik plattform, laget for å hjelpe sjakklubber og andre organisasjoner med turneringsoppsett og administrasjon. Alt fra ett sted!

SpillSjakk støtter oppsett av både lag- og individuelle turneringer, online eller over brettet. Her finnes alle tilleggene som trengs for å administrere turneringen eller arrangementet ditt.

Integrert i SpillSjakk er en sjakkserver som muliggjør online spill og oppsett.

SpillSjakk er et friskt pust for sjakklubben og sjakkorganisasjonen. Individualiserte statistikkpanel muliggjør et nytt nivå av innsikt og trendspotting i sjakkarrangement.

Hovedfunksjoner

  • Velg mellom turneringsformatene Swiss (lag, individuell), Knockout (lag, individuell), Konrad (lag), eller Skolesjakken (lag).
  • Opprett turneringen og velg tidskontroll, rundestart og dato, poengsystem, og om den skal være offentlig synlig eller tilgjengelig kun for inviterte.
  • Lag utskrifter av rundeoppsett, resultatlister, bordkort, and og turneringsrapport etter at turneringen er ferdigspilt.
  • Opprett online-kontoer som medlemmene kan benytte, gjerne tilknyttet deres FIDE profil. (Spillerkonto på SpillSjakk er ikke nødvendig for turneringer som spilles over brett.)
  • Overvåk endringer og aktiviteten til spillerne i din klubb, eller få overblikk som organisator online.
  • Støtter alle operativsystem med bruk fra pc, laptop, nettbrett eller mobil. Som webapplikasjon er det kun valget av nettleser som har betydning. For beste resultat anbefaler vi Chrome eller Firefox.
  • For partier som spilles på serveren, estimeres endringer ut i fra FIDE-ratingen til spilleren. Brukerprofilen viser partiene og ratingen, som nullstilles hver måned når de nye ratinglistene er bekreftet.

Akkurat som sjakkservere har modernisert og effektivisert spill over nett, har SpillSjakk som mål å forenkle drift av sjakkturneringer, klubber og organisasjoner for alle.

Bli med
SpillSjakk gjennomgår for tiden en lukket invitasjonsrunde for testing og forbedring. Kontakt hei@spillsjakk.no for mer informasjon om SpillSjakk og bruk av den til din turnering, klubb eller organisasjon.
Er du en klubbleder? Ta kontakt med Torbjørn Dahl for å få en innføring for hvordan din klubb kan dra fordel av alle mulighetene Spillsjakk gir.

Bli med i Spillsjakks Discord-server for å få siste nytt om hva som skjer på Spillsjakk, kom i kontakt med utviklerne, bidra med forslag til forbedringer og verktøy og ikke minst treff andre sjakkinteresserte.

Bakgrunn
Spillsjakk er et samarbeid mellom Ungdommens Sjakkforbund, Norges Sjakkforbund og utviklerselskapet Octoknight. Initiativet kom i gang etter at Skolesjakken, Sjakk & Samfunn og Flere mot sjakktoppen hadde behov som ingen av de eksisterende aktørene var i stand til å dekke.

Finansiering
Prosjektet er finansiert i sin helhet gjennom støtte fra Herreløs arv-fondet til LNU og Sparebankstiftelsen DNB. Forbundene er meget takknemlig for denne støtten, og for hvilke muligheter Spillsjakk gir oss.

.