PRESSEMELDING

Sjakk_Logo_gul_100Norges Sjakkforbund lansere 100-kroners rulling –
vil utvikle neste Magnus Carlsen

Inspirert av Magnus Carlsens mange suksesser vil NSF satse på å utvikle fremtidens mesterspillere.

Det spirer og gror av sjakktalenter på skoler og i ungdomssjakk land og strand rundt. NSF vil gi alle disse ivrige unge sjakkspillerne muligheter til å utvikle sitt talent videre. Treningsgrupper, samlinger, turneringsdeltagelse i inn- og utland, og dyktige trenere som hjelper de mange talentene videre frem mot kommende mesterskap.

Alt dette koster penger.

Men Norges Sjakkforbund, som ble stiftet for 100 år siden, og har ca 3.000 medlemmer i 112 klubber rundt om i landet, har aldri mottatt noen form for fast offentlig støtte. Driften av sjakken i Norge baseres i hovedsak på medlemsinntekter.

NSF utfordrer derfor alle sjakkinteresserte til å være med og løfte frem norske sjakktalenter til å bli morgendagens mestere.

Alle kan gi sitt bidrag til dette ved å

  • sende SMS med kodeord SJAKK til 2360, og dermed gi kr 100,-, eller

  • gå inn på bidra.no/sjakk og gi kr 100,- med kort

Innsamlingen vil foregå fra 13/11 og til en uke etter at Sjakk-VM er avsluttet.

Nå under VM er Sjakk-Norge ekstra forberedt på å ta imot henvendelser fra alle nyfrelste sjakkfans. Alle som bare vil spille sjakk med andre, delta i skolesjakkgrupper, starte sjakklubb eller lære å spille sjakk, kan kontakte Norges Sjakkforbund på nsf@sjakk.no, eller Ungdommens Sjakkforbund på usf@sjakk.no, og få hjelp til å komme i gang.

Mange klubber har spesielle arrangementer, der interesserte kan komme og følge TV-sendingene fra Sotsji. Les om arrangementer i nærheten av deg på www.sjakk.no.

Pressekontakt for denne saken:

Geir Nesheim, generalsekretær Norges Sjakkforbund og Ungdommens Sjakkforbund,
telefon 482 22 572, mail til nsf@sjakk.no eller usf@sjakk.no