Discord

  1. Trykk her for å lage en konto på Discord

På Discord finnes det mange sjakkservere, for eksempel har Trondheim SF, GM Hikaru Nakamura, Lichess og mange andre aktører egne servere (du finner en liste over aktuelle servere inne på vår server). Derfor velger de fleste å ha et alias som brukernavn. På Spillsjakk ønsker vi at alle brukere opptrer med sitt faktiske navn, slik at det blir lettere å finne andre personer en kjenner. Derfor ber vi om at du endrer brukernavnet ditt til ditt faktiske navn etter du har kommet deg inn på Spillsjakks Discord-server. Dette gjør du ved å høyreklikke på navnet ditt i brukerlisten og velger «Change nickname». Endringen vil kun gjelde på Spillsjakk-serveren, og du vil beholde ditt vanlige brukernavn på øvrige servere du er tilknyttet. Men det gjør du som sagt først etter du har fullført de neste trinnene i denne guiden.

2. Bekreft e-post. Dette er et påkrevd skritt for å få tilgang på kanalene inne på serveren.

Velg e-post eller telefon for å verifisere konto

Eksempel på verifiseringsmail

3. Fortsett til Discord

Hurra! Når du får opp dette bildet, er du pålogget Discord

Fullfør påloggingen med å trykke blå knapp merket «Continue to Discord»

4. Bli med i Spillsjakks Discord-server ved å trykke på invitasjonslenken: https://discord.gg/bCUdyn7rHX

5. Bli kjent med serveren

Trykk «Bli kjent med serveren» for å gå til tekstkanalen med kanaloversikt og regler

Kort innføring i hva som er hva i Discord

For mange førstegangsbrukere fremstår Discord som et kaotisk sted. For å gjøre det litt enklere å forstå hva som er hva, har vi laget en liten oversikt.

Gul firkant: Her er oversikten på hvilke servere du er tilkoblet. I eksemplet ovenfor er brukeren kun innlogget på en server: Spillsjakk.no som er markert med den hvite knappen.

Rosa firkant: Her ser du tekstkanalene på den serveren du er inne og ser på.

Blå firkant: Her leser du teksten i tekstkanalen du er inne på eller se møtedeltakerne i møterommet du er inne på. Merk: Du kan gå inn i forskjellige tekstkanaler selv om du er pålogget et møterom.

Hvit firkant: Her ser du møterommene på den serveren du er inne og ser på. I eksemplet ovenfor er brukeren inne på møterommet «Banter Central test-tournament». For å gå inn i et møterom, trenger du bare å trykke på navnet på møterom-kanalen.

Rød firkant: Her har du kontrolpanelet til møterommet. Her kan du slå av/på kamera, dele skjerm, slå av/på mikrofon, slå av/på høytaler, gå ut av møterommet.

Lilla firkant: Her er oversikten på hvilke andre brukere som er medlem av kanalen. De som er pålogget er alltid øverst, mens de som ikke er pålogget ligger nederst.