Discord

Discord er en samarbeidsplattform med over 250 millioner brukere. Den er utviklet av gamere for gamere, og er derfor veldig godt tilpasset behovene for sjakkspillere på nett.

Her er en kort guide for hvordan du kan bli med i forbundets nettfellesskap i Discord.

For deg som allerede har en Discord-konto:

Trykk på invitasjonslenken: https://discord.gg/bCUdyn7rHX

Når du er inne på serveren, ber vi at du endrer brukernavnet ditt til ditt faktiske navn. Dette gjør du ved å høyreklikke på navnet ditt i brukerlisten og velger «Change nickname».
Endringen vil kun gjelde på Spillsjakk-serveren, og du vil beholde ditt vanlige brukernavn på øvrige servere du er tilknyttet.

For deg som er ny på Discord:

    1. Trykk her for å lage en konto på Discord
    2. Bekreft e-post. Dette er et påkrevd skritt for å få tilgang på kanalene inne på serveren.
    3. Fortsett til Discord
    4. Bli med i Spillsjakks Discord-server ved å trykke på invitasjonslenken: https://discord.gg/bCUdyn7rHX
    5. Bli kjent med serveren

Sliter du med å finne frem til serveren? Se en litt mer utførlig guide her.

Kort innføring i hva som er hva i Discord

For mange førstegangsbrukere fremstår Discord som et kaotisk sted. For å gjøre det litt enklere å forstå hva som er hva, har vi laget en liten oversikt.

Gul firkant: Her er oversikten på hvilke servere du er tilkoblet. I eksemplet ovenfor er brukeren kun innlogget på en server: Spillsjakk.no som er markert med den hvite knappen.

Rosa firkant: Her ser du tekstkanalene på den serveren du er inne og ser på.

Blå firkant: Her leser du teksten i tekstkanalen du er inne på eller se møtedeltakerne i møterommet du er inne på. Merk: Du kan gå inn i forskjellige tekstkanaler selv om du er pålogget et møterom.

Hvit firkant: Her ser du møterommene på den serveren du er inne og ser på. I eksemplet ovenfor er brukeren inne på møterommet «Banter Central test-tournament». For å gå inn i et møterom, trenger du bare å trykke på navnet på møterom-kanalen.

Rød firkant: Her har du kontrolpanelet til møterommet. Her kan du slå av/på kamera, dele skjerm, slå av/på mikrofon, slå av/på høytaler, gå ut av møterommet.

Lilla firkant: Her er oversikten på hvilke andre brukere som er medlem av kanalen. De som er pålogget er alltid øverst, mens de som ikke er pålogget ligger nederst.

Discord-klient
For å få den beste opplevelsen av Discord, anbefaler vi å installere Discord-klienten fremfor å logge inn via nettleser. Discord støtter Windows, iOS, Android og Linux og du kan laste ned klienten her.
En stor fordel med å ha klienten installert er at du da vil få varslinger om noen sender deg en melding, selv om du har lukket nettleseren.