Kristian Stuvik Holm vinner av sjakk-NM 2021

Den store overraskelsen Kristian Stuvik Holm (23) gikk helt til topps i Norgesmesterskapet i sjakk 2021.  

IM Kristian Stuvik Holm vant i dag sin første kongepokal i sjakk. I det som var et svært strekt NM-felt stakk 23-åringen fra Hamar overraskende av med seieren etter sin seier mot Benjamin Haldorsen i siste parti. GM Jon Ludvig Hammer tok andreplassen, og GM Simen Agdestein på tredje. 

– Det er surrealistisk! Jeg var rangert som nummer ti, og endte opp som vinner, sier en svært fornøyd Stuvik Holm etter seieren.

Forhåndsfavoritten Jon Ludvig Hammer ledet før siste dag og kunne avgjort NM alene, men klarte ikke mer enn remis mot veteranen Simen Agdestein. Hammer endte opp med lik poengsum som Stuvik Holm, men sistnevnte hadde bedre kvalitetspoeng, sjakkens «målforskjell», og stakk av med seieren. 

Kristian tok i tillegg til NM-tittelen et såkalt stormesternapp. Dette krever en ratingprestasjon på 2600 og tre av disse må til for å oppnå stormestertittelen (GM).

Se resultatene: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Eliteklassen2021-NorgesSjakkforbund