Regionsserie for FMST er ferdigspilt

I mars startet regionsserien for Flere Mot Sjakktoppen. Serien ble ferdigspilt allerede 11. april, men de offisielle resultatlistene kunne ikke publiseres før alle partier var blitt analysert av hensyn til anti-cheat. Heldigvis ble det ikke behov for å gjøre endringer etter analysene var ferdige og nå er endelige de offisielle resultatene klare.

Gruppe A
Oslo Team Norway med Axel Tunsjø, Andreas Tenold, Amelia Nordquelle, Livia Lindstad og Max Dahl gikk på imponerende vis ubeseiret gjennom serien med trygg margin. Oslo Team Norway kan dermed smykke seg med tittelen Regionsmester i Flere Mot Sjakktoppen.

Kampen om 2. plassen var adskillig tettere. Både Vestland 1 med Olai Dyrhaug Eriksen, Matheo Schick, Anna Ovidia Young, Heine og Theo Johannessen på laget og Oslo Team Challenge med Eivind Grunt Kreken, Isak Vinh Brattgjerd, Timian Martinius Månsson Solaas og Yngve Mæhle Rekdal på laget endte på 13 lagpoeng etter 9 runder var ferdigspilt. Til slutt var det Vestland 1 som tok 2. plassen med 23 partipoeng mot Oslo Team Challenge sine 21 partipoeng som ble henvist til 3. plassen.

Gruppespillet var også kvalifikasjon for neste regionserien hvor gruppe A blir begrenset til seks lag, hvor hver region for stille med kun ett lag. I tillegg til Oslo og Vestlandet, kvalifiserte Akershus, Trøndelag, Rogaland/Agder og Buskerud seg til gruppe A-spill neste gang Regionsserien blir gjennomført.

Gruppe B

I gruppe B var Rogaland 2 med Martin Holten Fiskaaen, Alina Shehzad, Sverre og Sigurd Lye nesten like utilnærmelige med 8 seire og 1 uavgjort på 9 runder. På 2.plass kom Oslo 1911U sitt førstelag med Emilie Lazareva, Albert Vogt-Østli, Aksel Nissen Hellerud og Elma Selvik med 15 av 18 poeng, mens Trøndelag 2 med Martin Øksendal, Olav Bjørkan, Håkon Ødegaard og Marina Lundberg kapret 3. plassen med 14 av 18 poeng.

Høy deltakelse

40 lag med til sammen over 180 unge sjakkentusiaster deltok i regionsserien. Hvilket var mange flere enn forbundet håpet på da initiativet ble lansert, og som lover godt for fremtiden.

På grunn av pandemien ble serien i sin helhet gjennomført på Spillsjakk. Vi krysser fingrene for at når neste sesong av regionsserien skal spilles, så kan den gjennomføres som en hybrid-turnering, aller helst som bordsjakk der avstandene gjør det praktisk gjennomførbart.