Ny Generalsekretær på plass

Fredag var det offisiell nøkkeloverlevering.

Etter 7 år på sjakkontoret overlot avtroppende generalsekretær Geir Nesheim nøkler og ansvar til vår nye generalsekretær Eirik Natlandsmyr. I en kommentar sier Geir: «Det har vært fine år, og en god del har vi fått til. Det er gledelig at styrene går inn for fortsatt vekst for norsk sjakk. Jeg ønsker Eirik lykke til, og regner med han blir tatt godt imot av alle. For min egen del vil jeg i fortsettelsen bidra i ulike roller som frivillig.»

Eirik svarer: «Det skjer mye spennende i norsk sjakk jeg ser frem til å kunne ta del i, og ikke minst bli bedre kjent med sjakkmiljøet. NSF og USF har fremdeles mye uforløst potensiale vi skal få ut, både når det gjelder å øke medlemstallene og for å styrke økonomien i norsk sjakk. Jeg vil takke Geir for den innsatsen han har lagt ned for forbundene og norsk sjakk, og for en grundig overlevering de siste månedene.»

Det er ikke små sko Eirik skal fylle. I løpet av årene Geir har sittet som generalsekretær har det skjedd mye, både av aktiviteter og medlemsøkning. SkoleSjakken, USF-akademiet, Sjakk5ern og Sjakk9ern, Sjakk & Samfunn, Flere mot Sjakktoppen og SpillSjakk.no er noen av høydepunktene av initiativer som har kommet i gang under Geirs år i lederstolen.

Frem til pandemien slo til har det vært jevn medlemsvekst som fikk en foreløpig topp i 2019 med 5314 medlemmer i NSF og 4621 medlemmer i USF.

Dessverre fikk den flotte medlemsutviklingen seg en knekk i pandemiåret 2020. Men vi skal fortsette trenden Geir startet så fort vi kommer forbi pandemien og vi kan endelig spille bordsjakk igjen.