Prøve-NM i lyn og hurtig Online 2021 arrangeres av Kragerø Sjakklubb på Lichess

Førstkommende helg, 15-17. januar, går Online arrangementene Prøve-NM i Lyn og Hurtigsjakk Online 2021 av stabelen.

Fredag 15. januar arrangeres Prøve-NM i Lynsjakk online 2021, mens Prøve-NM i hurtigsjakk online 2021 går lørdag og søndag 16. og 17. januar. Arrangementene skal gjennomføres med integrasjonen mellom Turneringsservice og Lichess. Påmeldingen skjer i TS, men spillerne må samtidig være pålogget på Lichess for å fullføre påloggingen. Spillerne må være pålogget Lichess ved rundestart, og får partiet automatisk opp i Lichess når rundestart går!

Arrangøren vil benytte Zoom som informasjons- og kommunikasjonskanal i turneringen, og i tillegg planlegger vi twitchsendinger fra turneringene med GM Kjetil A. Lie.

«Vårt mål er at formatet skal gi en ramme for deltagere og publikum som gir en opplevelse av å «være» på en overbrettet turnering!» Truls Jørgensen, Kragerø SK

Gjennom partioppsettene i TS så kan publikum ett minutt etter rundestarten klikke seg direkte inn på samtlige av partiene som går på Lichess. Turneringen vil benytte anticheatingsverktøyet fra Lichess, hvor premieutdelingen ikke gjennomføres før samtlige partier har blir analysert.

Trykk på lenken her å delta i tidenes første Prøve-NM Online Lyn, og/eller trykk på lenken her for å delta i Prøve-NM Online hurtig.

Spilles på Lichess

Lichess.org er en av de mest populære sjakkplatformene, den er gratis, åpen kildekode, og det er på denne platformen prøve-NM skal spilles. Det er spesialutviklet en løsning på Turneringsservice, så alt fungerer automatisk. Når du melder deg på, må du være logget inn på lichess, og så kobles din påmelding og ditt brukernavn sammen.

Når turneringen starter, får du opp varsel på lichess i spill-fanen om at ditt parti skal begynne. Trenger du mer informasjon, har arrangøren laget et hjelpedokument her.

Merk at du må ha fullført 40 partier på lichess før turneringen starter!

Mer informasjon

Kontakt turneringsansvarlig Truls R. Jørgensen på e-post truls.jorgensen@fiber.no eller telefon/SMS +47 917 14 450