Alt klart for Nordisk for Jenter Online 2020 12-13/12.

Det spilles et nytt offisielt internasjonalt mesterskap på nett denne helgen, etter VM for Ungdom tidligere i uken, der de norske nå er ferdigspilt. USF arrangerer nemlig Nordisk for Jenter Online 2020 lørdag 12. og søndag 13. desember. Dette mesterskapet skulle vært spilt i Bergen i april, men ble avlyst pga Korona. Nå arrangere altså Norge allikevel – og dessuten online – noe som er første gang i den nordiske sjakkhistorien.

36 jenter fra 5 land møtes til 5 runder langsjakk 60 min + 30 sek. Gruppevinnerne blir nordiske mestere. Spillplattformen er Lichess. Deltakeroversikt kan finnes her og spilleprogram her. Man kan følge partiene ved å logge inn på Lichess her. gruppe U20, gruppe U16, gruppe U13. Første runde starter lørdag 12.12 kl 10:30.

Det spilles i 3 grupper: A (U20) B (U16) og C (U13). De 10 norske deltakerne kommer fra lokallagene Nordstrand (3), 1911U (2) og Fredrikstad, Horten, Stavanger, Grenland og Skien. Norsk lagleder er Jesper Hall, prosjektleder for Flere mot Sjakktoppen. Norge har medaljekandidater i alle klasser, og Nordstrand-spillerne Amelia Nordquelle Gruppe C og Thyra Kvendseth i Gruppe A er sågar de høyst ratede i sine grupper.

De norske og svenske jentene vil nok forsyne seg godt av medaljebordet, men i gruppe A er Sarabella Norlamo, Finland en seriøs utfordrer til topprangerte Thyra Kvendseth Nordstrand. Og i Gruppe B blir turneringens høyest ratede spiller – Margo Zarytovskaya, Sverige, en klar favoritt.

Anticheating regimet er betydelig, med dommernes Zoom-adgang til spillernes skjermer, med Lichess-algoritmene for å avdekke juks osv.

Vi ønsker alle spillere og arrangører lykke til.