Prøve-NM Online Hurtigsjakk for Ungdom 2020 vel i havn

Det første prøve-NM online i regi av sjakkforbundene i Norge ble spilt helgen 5-6/12 på Lichess-platformen, med 187 spillere fordelt på 5 klasser U18, 16, 14, 12 og 10: Online Prøve-NM for Ungdom i Hurtigsjakk 2020.

Turneringen forløp ihht plan og ga nyttig erfaring for USF med tanke på kommende online-arrangementer.Juks og onlinesjakk er et problem, men dommerne fulgte godt med og Lichess’ ordinære avdekningsmetoder ble også benyttet. Ingen ble tatt for juks denne gangen – bra.

Litt statistikk: 48 lokallag i USF (55% av alle lokallag med medlemmer i 2020) deltok med spillere – et bra tall. 5 lokallag hadde 10 eller flere spillere med: Nordstrand, Oslo (16), Smeaheia, Rogaland (13), Greveløkka, Innland (12), Alta, Finnmark (10) og Bærum, Akershus (10). To kretser hadde med flere enn 10% av sine medlemmer (Finnmark og Telemark). Akershus og Hordaland hadde flest lokallag med deltakere (6 hver). Kun 2 av 15 kretser deltok ikke med spillere (Sogn og Fjordane og Agder).

Sportslig ble det seire til Eric Jiahao, Hell Trøndelag i U10, William A Olsen, Bærum i U12, Sergey Eliseev, Smeaheie i U14, Mathias Unneland, Ålesundi U16 og Elias Hestvik, Bærum i U18. Mestvinnende klubb ble Bærum med 2 gull foran Hell med 1 gull, 1 sølv og 1 bronse. Av kretsene gjorde Akershus det best med 2 gull foran Trøndelag med 1 gull, 1 sølv og 2 bronse. Oslo som ofte dominerer slike turneringer fikk denne gangen én medalje – bronse til Håvard Haug, OSSU i U10. Medaljevinner kan finnes i Turneringsservice her, og alle resultater og partier i klassene her: U10, U12, U14 og U16/18.

Premiene – 18 gavekort på kr 1.000 hver fra Sjakkbutikken – trekkes blant alle deltagerne kommende helg. Vinnerne tilskrives og annonseres her på sjakk.no.

Stor takk til en energisk og dyktig arrangementstab med Torbjørn Dahl, Andrej Olsen og Harald Chr Sagevik samt dommerne Roar Nærheim og Inge Sandstad Skrondal i spissen.