Oppdatering: Prøve-NM i Hurtigsjakk for Ungdom 2020 spilles online 5-6.12

Påmelding

Turneringen er blitt flyttet til Lichess. Foreløpig er det 175 påmeldte. Største klasse er U10 med 70 deltakere. Mens det er henholdsvis 4 og ingen deltakere i klasse U18 og U20. Det er fremdeles plass til mange flere. Slik går du frem for å melde deg på:

 1. Være medlem i Ungdommens Sjakkforbund
 2. Register deg i turneringsservice
 3. Oppgi fullt navn, brukernavn (nickname) og klubb ved betaling
 4. Meld deg inn i riktig klasse (klan) på Lichess. Se turneringsservice for lenker.
 5. Når betaling er registrert blir du godkjent i klanen
 6. De som er registrert før fredag klokken 17.00 kan delta i en prøveturnering med tidskontroll 3’2 som starter klokken 17.59
 7. Hovedturneringen blir synlig i klanen når prøveturneringen er ferdigspilt, da er det bare å melde seg på!

Registering av betaling gjøres manuelt og er en tidkrevende prosess. Det blir gjort i bolker da vi er avhengig av kontorapporter fra regnskapskontoret som kontrollgrunnlag.

Anti-cheat

Fristelsene er mange når det kommer til juks i nettsjakk og flere spillere har dessverre blitt avslørt det siste året. Vi håper klubbledere og foreldre vil ta en prat med spillerne om juks og konsekvenser i forkant av turneringen.

Sjakkbutikken.no sponser premiene i årets Prøve-NM

Etter turneringen ble flyttet til Lichess, har vi gått bort fra kravet om bruk av Zoom, da Lichess har relativt gode anti cheat-verktøy. For å redusere motivasjonen for å jukse, vil premiefordelingen bli avgjort ved loddtrekning, slik at en ikke vil øke sine vinnersjanser ved å ta i bruk ulovlige metoder. Trekningen vil bli gjennomført en uke etter turneringen er ferdigspilt. Alle kontoer som da fremdeles er åpne, vil være med i trekningen.

Vi understreker likevel:

 1. Forbundet har en klar holdning imot juks
 2. Enhver bruk av hjelpemidler ansees som juks
 3. Ved mistanke om juks, vil partiene bli analysert nærmere av Arbiter.
 4. Om Arbiter konkluderer med at det er stor sannsynlighet for at det har vært juks, vil saken bli videresendt til Displinærutvalget for videre drøftelse av eventuelle sanksjoner.
 5. Blir en dømt for juks, vil alle partier automatisk bli dømt til tap.
 6. Om en ubegrunnet beskylder andre for juks, kan dette få konsekvenser for den som fremstiller påstanden (FiDE-reglementet).

Vær obs på følgende

Om det er flere som har tenkt å spille fra samme lokaler og internettlinje, er det viktig at en varsler om hvilken ekstern IP-adresse en sitter på. Den eksterne IPen kan dere finne ved å besøke WhatismyIP.com eller tilsvarende tjenester. Dette er meget viktig, fordi hvis vi ikke får varslet Lichess med IP-adressen, så risikerer deltakerne å bli utestengt automatisk av Lichess anti cheat-system.

Tidsskjema

Vi vil forsøke å følge det oppsatte tidsskjemaet så godt det lar seg gjøre. Om det skulle bli behov for eventuelle endringer, vil det i tilfelle være kortere pauser mellom rundene. Om det skulle oppstå endringer i tidsskjemaet, så vil vi sende ut oppdatert informasjon til alle deltakerne så fort vi kan.

Vi ønsker alle lykke til, og håper alle får en gøy sjakkhelg!