Prøve-NM i Hurtigsjakk for Ungdom 2020 spilles online 5-6.12

Etter en vurderingsrunde er det nå klart at USF arrangerer et Prøve-NM for Ungdom i hurtigsjakk 2020.

Det blir 7 runder hurtigsjakk 25 min + 5 sek, med 4 runder lørdag og 3 runder søndag; begge dager med spillestart kl 10:30.

Det spilles i klassene U20, U18, U16, U14, U12 og U10. Turneringen er åpen for medlemmer av USF.

Registrering skjer i Turneringsservice med frist fredag 4.12, mens Spillsjakk vil bli benyttet som spillplattform.

Det arrangeres gratis prøveturneringer for registrerte deltakere onsdag 2. og torsdag 3.12.

Startkontingenten for å delta i Prøve-NM i Hurtigsjakk for Ungdom blir kr 150.

Anti-Cheating tiltakene blir omfattende, ved at alle spillere må ha åpen både Spillsjakk og Zoom på sin skjerm, slik at dommere kan dele skjerm og se rommet hvor spillerne sitter. Det jobbes også for å installere algoritmer for å avduke computer-juks i Spillsjakk-plattformen.

Og alle lokallag med deltagere i turneringen vil bli bedt om å snakke med sine spillere før turneringen om problemene med juks i online-turneringer generelt. Tildelingen av Spillsjakk-passord vil for øvrig skje via lokallagene til spillerne.

Spillsjakkplattformen, som har blitt utviklet av USF og en samarbeidspartner for Flere mot SjakkToppens regionserie og for SkoleSjakken/Sjakk5ern og Sjakk & Samfunn, tas nå gradvis også i bruk i USF. F.eks spilles det på Spillsjakk både i kommende helgs 4 Nasjoners Kadettlandskamp, og i Nordisk Mesterskap for jenter helgen 12-13/12. Og i januar kommer Flere mot SjakkToppen-regionene igang med sin serie.

Det er 17.11 sendt ut et eget informasjonsbrev til lokallagsledere og kretsledere. Kopi av brevet kan finnes her