Ny Generalsekretær i NSF og USF fra 1. februar 2021

Eirik Natlandsmyr, vår nye Generalsekretær i USF og NSF

Eirik Natlandsmyr (28) tiltrer 1. februar 2021 som ny Generalsekretær i NSF og USF. Han kommer fra stilling som rådgiver politikk og kommunikasjon i Care Norge og har tidligere vært Generalsekretær i Unge Venstre.

Natlandsmyr erstatter Geir Nesheim (67), som fratrer per 31.1.21 etter 7 år i stillingen. Under Nesheims ledelse har Norsk Sjakk tatt store steg siste år, særskilt med tanke på våre anerkjente prosjekter som Skolesjakken, Sjakk & Samfunn og Flere mot Sjakktoppen. Videre har vi styrket profesjonaliseringen av flere deler av arbeidet vårt.

Geir Nesheim sier i en kommentar: Det har vært utrolig moro å få være med på disse helt spesielle årene i norsk sjakks historie. Tusen takk til alle som har bidratt til at sjakken nå står sterkere enn noen gang her hjemme. Og lykke til videre fremover. Jeg for min del vil fortsette å bidra etter evne fra en posisjon som frivillig.

Engasjementet som ble lyst ut tidligere i høst ble annonsert både internt på våre egne nettsteder samt på FINN.no, og interessen var gledelig stor. Søknadene hadde stor spredning i både utdanning, alder samt en god kjønnsfordeling.

President i NSF Morten L. Madsen sier i en kommentar: Vi er veldig fornøyde med å få Eirik på laget. Han har gjort et bunnsolid inntrykk i våre samtaler og fikk sjeldent gode referanser. Eirik vil kunne videreføre det gode arbeidet som er gjort og samtidig sette søkelys mot videreutvikling av viktige områder som kommunikasjon, organisasjonsutvikling, marked, medlemsvekst og nettsjakk. Dette gleder vi oss til.

Styreleder i USF Eyvind A. Larre sier: Begge forbundene er svært godt fornøyd med denne ansettelsen, og Eirik er en spennende leder som vil hjelpe norsk sjakk med å akselerere den fine utviklingen vi har hatt de siste årene med fokus på både bredde og topp, barn og voksne.

Ansettelsen ble behandlet i et samarbeidende styremøte med USF og NSF og det var to enstemmige styrer som besluttet innstillingen. Det ble gitt honnør til de som har arbeidet med ansettelsen for svært grundig og godt arbeid.

Eirik er en ung og spennende leder som vi gleder oss til å få inn i norsk sjakk. Fra Eirik selv har vi fått følgende ord:

I Norge spiller flere hundre tusen sjakk på nett, og interessen har aldri vært større. Selv er jeg en av de mange som spiller sjakk på nett og med venner, men som har kjent at terskelen for å bli medlem har vært litt høy. Sjakkforbundet har utvilsomt et enormt potensial for å vokse, det gleder jeg meg til å kunne være med på å få til.

Jeg tar på meg oppgaven i Norges Sjakkforbund og Ungdommens Sjakkforbund med stor ydmykhet. Sjakkforbundet skal gjøre det mulig å satse på toppnivå, sikre gode rammer for breddeklubber, og samtidig introdusere sjakk for nye grupper. Da er det avgjørende at vi klarer å øke finansieringen til forbundet, både gjennom flere medlemmer, støtteordninger og private sponsorer.

Sjakk er unikt på den måten at det engasjerer like godt på barneskoler og aldershjem, i parker og i TV-studio, som aktivitet i fengsel eller lunsjunderholdning på advokatkontor. Det er få andre som kan vise til lignende bredde.

Jeg ser frem til å lære mer om det gode arbeidet som allerede gjøres, og samtidig være med å gjøre det enda lettere å delta i den organiserte sjakken både som spiller og frivillig.