Europamesterskapet for ungdom 2020 over internett starter i dag

Av årsaker vi alle kjenner, ble det umulig å arrangere et europamesterskap for ungdom på tradisjonelt vis. For mindre enn en måned siden ble det så bestemt at løsningen i år måtte bli å arrangere det over internett. Til tross for kort varsel, var spillesulten så stor at det var en meget overkommelig utfordring å stille fullt lag.

Årets EM er både en individuell og lagkonkurranser. Det konkurreres i klassene U12, JU12, U14, JU14, U16, JU16, U18 og JU18. I den individuelle konkurransen stilles det med tre deltakere hver. Lagkonkurransen vil bli beregnet ut ifra resultatene til den best presterende deltaker i hver klasse. Det vil bli kåret en lagvinner i både åpen og i jenteklassen.

Hvert land er blitt innvilget inntil tre spillesteder. I Norge har Stavanger, Bergen og Oslo blitt pekt ut som spillesteder.

I Stavanger vil Sergey Eliseev, Aksel Bu Kvaløy, Alisha og Shazil Shehzad ta turen til Gamle Forusvei 2 for å forsvare Norges ære. Oline Sundby-Waage, Ariza Hina og Sander Fuglestein har blitt invitert til å spille i Bergen Schaklubs lokaler. Den største kontingenten av spillere samler seg i Oslo, hvor de skal spille i Offerspills lokaler. Her vil Lykke Merlog-Helliesen, Anna Blauhut, Isak Vinh Brattgjerde, William Alexander Olsen, Amelia Nordquelle, Livia Lindstad, Sofie Kristine Ratama, Eirik Strøm-Austad, Emilie Lazareva, FM Noam Aviv Vitenberg, FM Jens Evang Ingebretsen, Thyra Kvendseth, Ingrid Skaslien, Amanda Irgens Eiding, IM Tor Fredrik Kaasen, IM Mads Vestby-Ellingsen og FM Gunnar Lund spille.

På hvert sted må USF stille med en FIDE-dommer. Vi ønsker derfor å rette en takk til Roger Løvaas, Tom Eriksen, Kristoffer Gressli og Anniken Vestby for å stille på kort varsel. Vi ønsker også å takke Stian von Hirsch, Bergens SK ved Eirik Gullikstad og Offerspill SK ved Jon Kristian Haarr for å hjelpe oss med lokaler.

Sist, men ikke minst, ønsker USF å takke foreldrene som stiller som frivillige under årets europamesterskap over internett. Kasher Shehzad og Ola Kvaløy tar ansvar for matservering og sosial oppfølging i Stavanger, Ole Martin Waage tar det samme ansvaret i Bergen, mens Pål Nordquelle, Tatiana Martynova og Mia Lindstad stiller i Oslo.

Du kan følge turneringen på følgende steder: Chess-results, Chess24 og Twitch