Flere mot SjakkToppen for alvor over i driftsfasen

Det har vært noen spennende måneder der NSFs nye storsatning Flere mot SjakkToppen gradvis har fått mer kontur. Nå medio september 2020 er de viktigste byggeklossene på plass:
Et utviklingslandslag på 23 spillere i alderen 16-23 år, hvorav 6 jenter. Team Norway – 9 spillere i alderen 12-16 år, hvorav 3 jenter, Og et Team Norway Challenge for samme aldersgruppe, for de som presser på for å få plass i Team Norway, med 25 spillere hvorav 6 jenter. Totalt er altså jenteandelen på disse lagene 26%. I tillegg er det gjennom USFs kretser etablert 12 regioner rundt om i landet, som vil ha ansvar for treningstilbudet til de ivrigste lokale spillerne i alderen 8-16 år. Regionene vil etterhvert spille regions-matcher og en egen regionlag-serie på norsk sjakks nye SpillSjakk-plattform, i tillegg til sikkert å sende noen av sine spillere til de nasjonale lagene.

Og i dag 10. september kl 12 åpner prosjektets hjemmeside, der alle kan følge med på Flere mot SjakkToppen-aktivitetene innen alle deler av prosjektet. Sjekk ut siden her.

Jesper Hall er prosjektleder for Flere mot Sjakktoppen

Prosjektleder Jesper Hall har hatt hektiske uker og måneder, og er fornøyd med status så langt.

I tillegg til at det er arrangert flere online camps for de forskjellige lagene har man kommet igang med ukentlige treninger på mandagskveldene, med sterke trenernavn som Arthur Jusupov, Aryan Tari, Frode Urkedal og mange andre. Det ble i august avhold en egen samling for jentene i programmet, med Sheila Barth Stanford og Pia Cramling som trenere.

Under Altibox Norway Chess i Stavanger i oktober vil så Flere mot Sjakktoppen-lagene ha sin første fysiske samling, med Sheila Barth Stanford og Frode Urkedal som trenere, og Harald Christian Sagevik fra Sjakkontoret som teknisk ansvarlig. Prosjektleder Jesper Hall vil delta på nett fra Sverige pga Covid19-situasjonen.

Flere Mot Sjakktoppen har også tatt initiativ til en Nordisk Top Talent Group. Aryan Tari og Johan Sebastian Christiansen er med fra Norge. Hvert nordisk land er invitert til å delta med 2-3 profesjonelle spillere med ambisjoner om å utvikle seg. Den første treningsleiren fant sted 5. september under ledelse av Peter Leko. Norge hadde også tilskuere på denne samlingen i form av de ledende spillerne i Utviklingslandslaget.

Flere mot Sjakktoppen er muliggjort av støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og en egen bevilgning fra Ungdommens Sjakkforbund. Det jobbes også med ytterligere finansiering fra andre kilder.

Se NSFs pressemelding om Flere mot Sjakktoppen her.