Turneringslivet starter gradvis opp igjen – til helgen starter Kragerø Grand Prix 2020

2020 har vært en realt uår for turneringsspillere over det ganske land. Heldigvis begynner det gradvis å bli arrangert turneringer igjen. I forrige uke ble Offerspill Nordic Invitational avholdt, hvor IM Frode Elsness ble beste norske med en 3. plass.

Til helgen er det tradisjonsrike Kragerø Grand Prix som står for tur. Det blir 17. gangen turneringen blir arrangert. Primus motor bak turneringen, Truls Jørgensen, forteller det har vært krevende, men givende arbeid å forberede årets turnering. Krevende fordi det er mye nytenkning som har vært påkrevd, givende fordi pågangen fra spillelystne deltakere er ekstra stor etter korona-pausen.

På grunn av Covid19-trusselen har det blitt gjort mange tiltak for å ivareta smittevernet. Noen av tiltakene er ekstraordinære for i år, men det er også tiltak som vil tilhøre den nye rutinen når livene våre normaliseres. Et av tiltakene som har kommet for å bli er løsninger når det kommer til betaling og registrering. I år er det innført forhåndsbetaling til enten VIPPs konto 125509 eller bankkonto 2655.60.82552, dette både for å unngå unødvendig samling av personer og for å unngå håndtering av kontanter. For registrering oppfordres alle deltakere å gjøre dette med en beskjed merket «Registrering» per e-post til truls.jorgensen@fiber.no eller med sms til 917 14 450.

Oppmøte er satt til ti minutter før partistart, slik at turneringsledelsen kan gå gjennom retningslinjene for sjakk-arrangementer i lys av korona-restriksjonene.

Det blir ikke like trangt i år som under Kragerø Resort 2019

For å tilfredsstille 1 meters regelen, har de vært nødt til å leie et ekstra spillelokale. Til tross for nesten dobbelt så stor areal, har de vært nødt til å sette et tak på 100 deltakere. Hvilket har gjort at turneringen ble fulltegnet allerede for en uke siden.

Publikum vil ikke ha adgang til turneringslokalene. Istedet vil det bli sendt 12 livepartier fra hver runde. For å påse at alle overholder smittevernsreglene, er det påkrevd med en større arrangørstab enn normalt.

I det store og det hele så medfører Covid19-situasjonen økte utgifter og reduserte inntekter for arrangører. NSF er derfor ekstra takknemlige for klubber som likevel velger å ta den økte belastningen og oppretteholder et turneringstilbud. Forhåpentligvis vil Lotteri og stiftelsestilsynet være imøtekommende til alle søknader om kompensasjon.

Truls sendte i går ut et informasjonsskriv til deltakerne. Les det i sin helhet hos Bergensjakk.