Følg Norge spille OL

Ole Chr Moen er lagleder for Norges lag i Online OL 2020

Sjakk-OL blir i år for første gang arrangert over internett. Norge stiller ikke med sitt beste lag, men det er fremdeles et godt norsk lag i Online OL 2020.

Laget består av: GM Simen Agdestein, GM Frode Urkedal, WIM Sheila Barth Stanford, WGM Olga Dolzhykova, FM Elham Abuldrauf og Thyra Kvendseth, med GM Kjetil A Lie, IM Eirik T Gullaksen, Monika Machlik, Edit Machlik, IM Johannes Haug og Ulrikke Langvik som reserver.

Lagleder er Ole Christian Moen.

I en kommentar sier Ole Christian:

«Jeg tror Online OL kommer til å bli en gjenganger, eventuelt som et eget VM på nett. Arrangementet fremstår som noe improvisert, men det er det ikke grunn til å kritisere. Mange av verdens beste er med, men den kolliderer jo med eliteturneringer som får større oppmerksomhet her hjemme. Noen av våre beste har deltatt på flere slike lagmesterskap. Det var et nordisk mesterskap for klubblag ved påsketider, men der var ikke så mange av de beste norske klubbene med. For de fleste er dette derfor nytt. Chess.com, som er arenaen, er verdensledende, men mange norske har spilt mest hos konkurrentene.

De seks norske som spiller hver runde, sitter hjemme. Man spiller på en bærbar PC, en laptop, hvor kamera og mikrofon skal være på. Spilleren skal se inn i en vegg, og en turneringsleder skal ha tilgang til hele skjermen. En skal være i et lukket rom, uten hjelpemidler rundt seg. Det gjelder både mobiltelefon og litteratur. Vi har gode deltakere på alle bord, med seks spillere og seks reserver. Alle tolv vil spille, men i noe ulik grad.

I går ble det gjennomført en testmatch, og det var nok en fordel for flere av oss. Vårt mål er å bli blant de tre beste lagene og gå videre til første divisjon, som spilles neste helg.»

Partiene kan følges på chess.com, med kommentarer på twitch, og på youtube, gjennom FIDE’s nettsted FIDE.com.

Sjekk rundeoppsettingen for Norges pulje D på http://chess-results.com/tnr532154.aspx?lan=1&art=2&flag=30

Vi møter Island i første og Danmark i andre runde på fredag kl 16.00 og 17.00 og Sverige i fjerde runde lørdag kl. 17.00. I Chess-results ser du også lagene i Norges gruppe her: http://chess-results.com/tnr532154.aspx?lan=1&art=8&flag=30

Les mer hos Bergensjakk