Alt klart for NM for Kvinner og Jenter i Bergen i helgen

73 spillere er påmeldt til kommende helgs spennende nyskaping: et felles sjakk-NM for Kvinner og Jenter! NM for Jenter har blitt spilt siden 1986, da mesterskapet ble arrangert første gang, i Sevland og med 46 deltakere. Deltakerrekorden er fra Sandnes i 2003, med 74 deltakere. I årets mesterskap, det 35. i rekken, er det påmeldt 43 deltakere i 5 ulike aldersklasser.

NM for kvinner ble opp gjennom årene arrangert med ujevne mellomrom under Landsturneringen, da med betegnelsen «Dameklassen» – sist gang i 1972, med 5 deltakere. Så fulgte en lang pause, før det i 2019 ble gjort et nytt forsøk med et eget NM for Kvinner under den store sjakkhelgen i mars, med 26 deltakere i én klasse. Hanna Kyrkjebø, Stavanger ble Norgesmester, foran WGM Olga Dolchikova, OSS og Amanda Mai Irgens Eiding, Fredrikstad.

Under årets mesterskap i Bergen, og med Søråshøgda Sjakklubb som arrangør, er det 27 deltakere i de 3 kvinneklassene, hvorav 14 i en egen eliteklasse. Flott at Bergen arrangerer NM for Jenter og Kvinner i år – sist gang Bergen arrangerte Jente-NM var i 2013 på Askøy, og før det i 1993 i Bergen.

Ole Valaker, leder i Søråshøgda, kan fortelle om et rikholdig program under NM-festivalen på Skranevatnet/Ytrebygda Kultursenter, med en rekke sidearrangementer, simultanoppvisning, livesendinger mm.Valkaer sier i en kommentar: – Vi er veldig fornøyd med påmeldingen, og at vi har en så sterk eliteklasse. Vinneren der får jo også et stipend fra Sjakkens Venner for deltagelse i årets Lyn/Hurtig-VM i kvinneklassen der, så det er stort. Og så bør det nevnes at alle deltagere under NM får pokal – i såvel Eliteklassen som i mikroputt!

NSF/USF ønsker deltakere og arrangør lykke til med en flott sjakkmønstring.