NM for Ungdomslag og Nordisk for Ungdom i helgen

Det blir en travel helg 14-16/2 for de unge, med hele to mesterskap samme helg.

NM for Ungdomslag

Ungdommens Sjakkforbund ønsker Konnerud Sjakklubbs Ungdom lykke til med NM for Ungdomslag 2020, på Scandic Ambassadeur hotell.Vi har vent oss til at Konnerud gjennomfører opptil mange Norgesmesterskap i sjakk hvert år, og vi er alltid trygge på at mesterskapene er i de beste hender, med Roger Løvaas og de mange andre dyktige sjakk-arrangørene fra Konnerud-miljøet på plass.

Denne gange er det NM for Ungdomslag det gjelder, og her går tradisjonene tilbake til 1978, da Hinna, Stavanger vant det aller første NM for juniorlag. Siden da har formatet på turneringen endret seg en del ganger, og i dag spilles det i tre klasser: Barneklassen (inntil 13 år), Juniorklassen (inntil 20 år) og Ungdomsklassen (inntil 26 år). Dette formatet har vi hatt de senere år, og i fjor ble klassevinnerne Smeaheia i barneklassen, 1911U i juniorklassen og Bærum i U26. Ser vi på juniorvinnerne over tid så har OSS 11 mesterskap, Bergen 6, 1911U 5, Stavanger 4, og Asker og Brattås 3. 10 klubber har vunnet en gang hver.

I år er det meldt på 154 spillere, mot et snitt i perioden 2013-19 på 139. I fjor, også da i Drammen, deltok 187 spillere. Følg med på mesterskapet her.

Nordisk for Ungdom

De norske troppene har gjort det veldig godt i Nordisk for Ungdom de siste årene, og ofte blitt kåret til beste nasjonstropp når det hele har vært over. Det spilles i 6 aldersbestemte klasser, og hvert land har med inntil to spillere. Årets mesteskap spilles i Fredericia, Danmark, og den norske troppen med reiseleder Pål Nordquelle i spissen er vel på plass. Vi ønsker de norske og alle spillere lykke til. Man kan følge mesterskapet her.