Norges Grand Prix 2019 – 2020

Det nærmer seg juleferie, og det er på tide med en ny oppdatering i Norges Grand Prix. Så langt er det spilt 39 turneringer. Aleksander Fossan (Stavanger), Elham Abdrlauf (OSS), og Bo Skagen (Søråshøgda) leder Mesterklassen i hhv Standard, Hurtig og Lyn.

Abdrlauf og Erlend Mikalsen (Alta) er aktive i flere kategorier, og har pr i dag pallplass i to kategorier hver. I de øvrige klasser er det jevnt, og det kan nevnes at det skiller 3 poeng mellom de 3 beste i Standard klasse 2. I klasse 5 i standard ligger det an til å bli en kamp mellom Andreas Gautestad Anfindsen (Sandnes) og hans far Eivind Anfindsen. I kampen om superbonusen i Standard har Simen Nikolai Storlid (Klyve) tatt teten med 3 klasseseire (klasse 4), men 12 spillere følger hakk i hæl med 2 seire. I Hurtig tok Abdrlauf 3 seire i løpet av like mange dager for noen uker siden, og leder kampen om superbonusen her. I Lyn er det kun spilt 9 turneringer så langt, og 7 spillere står med 2 klasseseire.

NGP tar imidlertid ikke juleferie. Arne Roger Jensens minneturnering (Hurtig), NTG GP desember (Lyn) og Frostating julelyn spiller før nyttårsrakettene skytes opp. Rett over nyttår markerer Sarpsborg SK sitt 100 års jubileum med en lynsjakkturnering. Helgen etterpå (10. – 12. januar 2020) er det Det åpne NM i lyn- og hurtigsjakk i Drammen. Disse turneringene inngår også i NGP.