Det norske kvinnelandslaget vekker oppsikt i Lag-EM

I denne og neste uke arrangeres Europamesterskapet for lag i Batumi, Georgia.

Norge stiller med lag i både åpen og kvinneklasse. I åpen klasse er det Johan Sebastian Christensen, Aryan Tari, Johan Salomon, Benjamin Arvola Notkevich og Benjamin Haldorsen som spiller. Mens på kvinnelaget finner vi søstrene Edit og Monika Machlik, søstrene Hanna og Marte Kyrkjebø og Sylvia Johnsen.

I dagens kamp mot Spania vekket det norske kvinnelaget mye oppsikt i Batumi. Norge stilte nemlig med to tvillingpar på bordene. Ifølge arrangøren har ikke dette skjedd i et EM tidligere, og det ble tatt mye bilder under dagens kamp.

Fra venstre: Monika Machlik, Edit Machlik, Hanna Kyrkjebø og Marte Kyrkjebø [Foto:arrangør]


Selve kampen mot et kruttsterkt Spania endte med et forventet tap. Spania har hele 3 GMer på laget sitt, mens deres fjerdespiller er WFM. Det var derfor en stor overraskelse når Edit Machlik (2062) likevel maktet å slå sin antatt mye sterkere motstander Marta Garcia Martin (2305). Så sluttresultatet ble Spania-Norge 3,0 – 1,0.

I åpen klasse møtte Norge en av favorittene i turneringen, Armenia som har vunnet både OL, VM og EM for lag flere ganger. Som ventet ble de altfor sterke og Armenia vant med 3,5 – 0,5.

Om du har lyst til å følge kampene, kan du se kvinneklassen her og åpen klasse her.