KJEMPEOPPSLUTNING OM SJAKK5ERN

Over 4.000 5-klassinger i Trøndelag, Møre & Romsdal, Buskerud og Finnmark er i år med på Sjakk5ern, NSFs store nye skoleturneringssatsning, som hadde pilot i Trøndelag i forrige skoleår. Alle disse 4.000 har fått sjakkundervisning i klasserommet, med sjakkvideoer fra SkoleSjakken som hjelpemiddel.

Over 2.300 av disse 5-klassingene (56%) deltar akkurat nå i 23 Distriktsmesterskap rundt om i disse fylkene, og det kunne vært flere; 7 av de 23 turneringene er fulltegnet og kan ikke ta inn flere klasser.

Suksessen har også blitt lagt merke til – Sunnmørsposten hadde sjakk over hele forsiden dagen etter at 176 5-klassinger fra 13 ulike klasser i Ålesund og omegn deltok i den hittil største Distriktsfinalen forrige mandag.

Arrangører og representanter for Skolesjakken er strålende fornøyd med distriktsfinalen i Ålesund
Foto: Geir Nesheim

I Sjakk5ern er det jo klassene som konkurrerer og ikke enkeltelevene. Les mer om Sjakk5ern her http://sjakk5ern.no/

Neste år planlegger Norges Sjakkforbund å ta spranget og la Sjakk5ern bli landsomfattende for første gang. Da kan man regne med et deltakerantall på ca 20.000 5.klassinger, og kanskje 10-12.000 deltagere på Distriktsfinalene, Fylkesfinalene og Landsfinalen. Da snakker vi om at en tredjedel av det aktuelle årskullet er med – og kanskje flere – det gjenstår å se.

Her blir det behov for frivillige, og klubb-Norge kan prøve å vende seg litt til tanken, så skal Sjakk5ern-teamet komme med mer konkret informasjon etter sommerferien.