Stavanger blir den norske søkerbyen for VM i sjakk 2020

Fra venstre: Morten Madsen, Kjell Madland, Geir Nesheim, Benedicte Westre Skog
Foto: Norges Sjakkforbund

Det ble klart da Norges Sjakkforbund (NSF) avholdt sitt sentralstyremøte lørdag 23. mars i Oslo.

NSF lanserte 25. januar 2019 en prosess der alle interesserte aktører ble invitert til å melde interesse for et samarbeid for å få VM 2020 til Norge. Mange interessante aktører fra flere forskjellige steder i landet meldte interesse, og NSF har vært i samtale med og mottatt dokumentasjon fra fire norske byer om deres muligheter for å arrangere et VM.

Under styremøtet i Norges Sjakkforbund 22.-23. mars i Oslo, vedtok sentralstyret at de ønsket å invitere Stavanger til et videre samarbeid. NSF og Stavanger vil nå raskt inngå en formell avtale om et videre samarbeid, før man i april leverer en søknad om statsstøtte og i juni en endelig søknad til verdens sjakkforbund (FIDE) om å få tildelt mesterskapet. FIDEs søkeprosess forventes lansert før 1. april 2019.

President i Norges Sjakkforbund, Morten L. Madsen sier:

  • NSF er veldig godt fornøyd med interessen for endelig å få VM-matchen til Norge. Nå skal vi jobbe hardt for at dette skal gå hele veien, og at VM-matchen i 2020 skal spilles i Stavanger.

All pressekontakt: via nsf@sjakk.no v/Ragnhild T. Forsberg – tlf. 48107659