Spennende NM for Kvinner 2019 på NTG i helgenPremievinnere under NM for Kvinner: fra venstre norgesmester Hanna B Kyrkjebø, Stavanger, sølv WGM Olga Dolzhikova, OSS, bronse Amanda Mai Irgens Eiding, Fredriksstad Schakselskap, 4. plass Alena Ayzenberg, Bergens og 5. plass Marte B Kyrkjebø, Stavanger. Foto: Geir Nesheim

Hanna B Kyrkjebø, Stavanger SK vant et jevnt NM for Kvinner 2019 under den store sjakkhelgen på NTG denne weekenden. Med 4,5p på 5 runder hadde hun samme poengsum som sølvvinner Olga Dolzhikova, OSS, som avga en walkover-remis lørdag morgen for å arrangere NTGs helgeturneringer, og for øvrig tok 4 seire. Men med best 3. kvalitet for Hanna var saken klar.

Det er faktisk hele 47 år siden sist det ble arranger NM for kvinner, da som en klasse (Dameklassen) under Landsturneringen på Røros i 1972. Vant den gang gjorde Anniken Omholt-Jensen, Stjernen.

I år inviterte NSF igjen til Kvinne-NM, og med 26 deltakere ble turneringen en hyggelig suksess. To av spillerne på OL-laget i fjor høst deltok, og tok også de to første plassene. Flere kjente kvinnesjakk-navn var også å finne litt lenger nede på deltakerlisten. Men på bronseplass kom overraskelsen – Amanda Mai Irgens Eiding slo til med 4 seire på 5 partier og tok med det en populær NM-medalje for Fredriksstad Schakselskap.

Hanna Kyrkjebø var vel fornøyd etter at mesterskapet var i havn: – Flott arrangement – det var tydelig at arrangøren hadde tatt det alvorlig, med livesendinger av partiene, norske flagg, gode spilleforhold, fine premier og trivelig stemning. Håper dette blir en årviss tradisjon fremover!