Lyn/Hurtig-VM til St.Petersburg

FIDE har bestemt at VM i lyn- og hurtigsjakk 2018 arrangeres i St Petersburg, Russland.

I november ble det bestemt at mesterskapet skulle flyttes fra Saudi Arabia til Russland. Endelig destinasjon ble klar i dag. FIDE melder på sin twitter-konto at mesterskapet skal spilles i St. Petersburg, med ankomstdag 25.12 og avreisedag 31.12.

Under «Presidential Board» som ble avholdt i forbindelse med VM-kampen i London i november bestemte FIDE at VM i lyn- og hurtigsjakk ikke skulle arrangeres i Saudi Arabia, til glede for de nordiske forbundene.

– Vi er godt fornøyd med at FIDE valgte å flytte dette mesterskapet. Alle de nordiske landene har presset på for at alle FIDE-mesterskap skal arrangeres i land der alle kvalifiserte deltakere er velkomne – uansett nasjonalitet, forteller sonepresident for de nordiske landene i FIDE og visepresident i Norges Sjakkforbund, Vibeke Ekeland Grønn.

Hun er glad for at FIDE tok sitt ansvar i denne saken og på den måten ikke satte kvalifiserte spillere i en vanskelig situasjon.

Nå er det bestemt at mesterskapet skal arrangeres i St. Petersburg, der alle kvalifiserte spillere får delta, og det tror president i Norges Sjakkforbund, Morten L. Madsen blir bra.

– Ettersom mesterskapet nærmer seg med stormskritt blir det nok noen travle uker for arrangøren, men jeg har stor tro på at dette blir et godt mesterskap, som blir arrangert i tråd med FIDEs egne regler. Denne prosessen viser at det er mulig å få til endringer innenfor FIDE og det er vi positive til, avslutter Madsen.

Her finner du en oversikt over hvem som sitter i Presidential Board: https://ratings.fide.com/fide_directory.phtml?content=35

Kontaktinformasjon for mer informasjon om saken eller intervju:

Vibeke Ekeland Grønn, 481 31 131, vibekesjakk@outlook.com

Morten L. Madsen, 930 27 629, morten@sjakk.no