Greit nok i senior-VM

Senior-VM i Bled, Slovenia, ble avviklet 17-30. november over 11 runder i klassene 65+ og

50+. Den norske innsatsen var vel grei nok uten topplasseringer. Ingen norske kvinner deltok blant de totalt 330 deltakerne som fikk oppleve sjakkmetropolen Bled hvor blant andre Alekhine (1931) og Fischer (1961) bokstavelig tatt hang på veggene.

Åpen klasse 65+ ble vunnet av GM Vlastimil Jansa med 8,5 poeng, på kvalitet

Stein Jensen
Foto: privat

foran GM Yuri Balashov. Den norske innsatsen, 6,5 poeng: Thor Geir Harestad. 6,0 poeng: Helge Gundersen. 5,5: Kjetil Strand. 5,0: Erland Henrichsen, Øystein Hjertenes, Per Wibe og Hans Richard Thjømøe. 4,5: Vidar Taksrud og Jan Arne Bjørgvik. 4,0: Per Ofstad (spilte 8 runder). 3,5: Tore-Inge Bratteteig. 3,0: Terje Lie. 2,0: Per Tveten. 1,5: Terje Melkeråen (spilte 3 partier). 150 deltagere.

Åpen klasse 50+ ble vunnet av GM Karen Movzizsian 8,5 poeng på kvalitet foran GM Giorgio Bagaturov. Den norske innsatsen. 5,5: Stein Jensen. 5,0: Johannes Melkevik. 2,5: Leif E. Warstad.

Per Ofstad med «Kupreitchik Award»

Den norske kontingenten var samlet på 23 personer, 17 deltakere og 6 ektefeller.

Oppholdet ble sosialt sett svært hyggelig med norsk festmiddag den ene dagen og Per Ofstad som vi feiret 84 år den andre dagen. Under premieutdeling ble den samme Per Ofstad tildelt prisen «Kupreitchik Award» – for sin aktive og aggressive holdning til sjakkspillet.

Thor Geir Harestad