Aktiv sjakkhelg for små og store

Med NM for ungdom i Haugesund, NM i hurtigsjakk for seniorer på Lillehammer og VM-kamp i London har denne helgen virkelig stått i sjakkens tegn.

Det var 265 deltakere som samlet seg på Scandic Hotell Maritim i Haugesund denne helgen for å spille NM for ungdom. De åtte nye norgesmestrene er Bjørn Robert Unhjem (U26), Sara Næss (A), Isak Sjøberg (B), Sander Fuglestein (C), Shazil Khan Shehzad (D), Sergey Eliseev (E), Aksel Bu Kvaløy (F) og Nicolai Østensen (G).

Alle resultater finner du her

Det ble også satt ny verdensrekord i maratonsjakk. Sjur Ferkingstad og Hallvard Haug Flatebø fra Karmøy spilte lynsjakk i 52 timer. Se video og les mer om verdensrekorden her.

Sevland Sjakklubb og Haugaland Sjakklubb sto for arrangeringen av mesterskapet og vi retter en ekstra takk til Ole-Jonny Kloster, Tom Eriksen og resten av staben!

Les mer om NM for ungdom hos Bergensjakk

Godt fremmøte på USFs lederseminar
Det årlige Lederseminaret til USF ble avholdt 11.11.18, som vanlig på søndag formiddag under NM for ungdom. Som de to foregående år var det gledelig høyt fremmøte, denne gangen med 27 personer til stede, fra hele USF-Norge.

Møteleder og generalsekretær i USF, Geir Nesheim, tok forsamlingen gjennom flere interessante temaer, som USFs nyskapinger; Regionsamlingene og USF-akademiet, nye uttaksregler og oppgraderte landslagssamlinger, bruk av frifondsmidler, utviklingen for SkoleSjakken og Sjakk5ern, og litt om de pågående USF-utredningene om turneringer og skolefri, klasseinndeling under landsturneringen og videreutvikling av BGP. Forsamlingen var diskusjons- og spørrelysten, og 2,5 timer gikk fort. Takk til alle deltakere for bidrag.

Engasjerte deltakere på USFs Lederseminar. Foto: Geir Nesheim

NM på Lillehammer
Denne helgen feiret Lillehammer Schakselskap 100 år og arrangerte NM i hurtigsjakk for seniorer. Trond Støre vant klasse 50 år eller eldre med imponerende 8 av 9. I klasse for dem som er 65 år eller eldre, ble vinneren FM Erling Kristiansen, også han tok 8 av 9 poeng.

Kristiansen har blitt 82 år, men det er ingen hindring for godt sjakkspill, i sommer vant han NM i lynsjakk i samme klasse og han kan dermed smykke seg med tittelen dobbel norgesmester.

Alle resultater finner du her

Spenning i London
På The College i London står spenningen i taket etter at to partier har endt i remis. Begge spillerne har blitt overrasket og spilt best med svart. Etter gårsdagens hviledag er forhåpentligvis både spillere og publikum klare for flere spennende timer. Dagens parti begynner klokken 16:00 norsk tid.

Les rapporter fra alle VM-partiene hos Bergensjakk