Første runde med regionsamlinger er gjennomført

I alt samlet regionsamlingene 88 barn og unge som fikk utfordre seg på sjakkbrettet.

Denne høsten har USF gjennomført de første åpne regionsamlingene i prøveprosjektet som ble startet før sommeren. Denne helgen ble det arrangert regionsamling i Bærum, Bergen og Hamar. Tidligere i måneden ble det arrangert regionsamling i Trondheim.

I Bærum ble samlingen arrangert på NTG av Simen Agdestein og Olga Dolzhykova. Fokus var spillstyrke og spillglede og skal man tro tilbakemeldingene var de 39 deltakerne godt fornøyde med helgen.

«Tusen takk for supert opplegg!», skriver Kristin Haug på Facebook om samlingen.

Flere bilder fra samlingen i Bærum kan du se her

Imponert over deltakerne
I Bergen var det Ole Valaker som var primus motor for regionsamlingen. 28 barn og unge deltok på samlingen som fant sted på Skranevatnet skole/Sandslihallen. Det var tettpakket program, blant annet med foredrag, undervisning og simultan med Benjamin Haldorsen.

Det var også mange som hørte godt etter da karatemesteren Sandra Brudvik (15) holdt en times foredrag barfot og i karatedrakt. Hun bestemte seg for å bli skikkelig god da hun var 12. Sandra fortalte at hun la en plan og fulgte den. Foreldre fikk også en leksjon i hvor viktig deres rolle er.

– Vi var spesielt imponert over de som hadde reist langt, fra Masfjorden, Jølster, Førde, Stavanger og Sandnes. Flere hadde lenger reisevei enn fra Oslo til Gøteborg, sier Ole Valaker.

Noen av beste instruktørene i fylket var kalt inn: Stormesterkandidaten Benjamin Haldorsen, IM Kjetil Stokke, tidligere norgesmester Sigve Hølleland, Søråshøgda-leder Ole Valaker og Ariza Hina. Alle med lang erfaring med trening av unge sjakkspillere – selv 12 år gamle Ariza har vært lærer på SFO og i klubb siden hun var ti. De ferskeste deltakerne fikk spesielt god oppfølging med to instruktører på seks deltakere. I denne gruppen var det gledelig nok fem jenter. Totalt var jenteandelen 28 prosent.

– Den ratede hurtigsjakkturneringen Sørås Superlørdag med 5300 kroner i pengepremier og 16 sjokolader på trekning viste seg å bli en suksess. Hele turneringen ble avviklet på tre timer og det kom hele 48 deltakere – et meget godt tall i Bergens-målestokk, avslutter Ole Valaker.

Sanket erfaringer
På Hamar var det 9 påmeldte. Det kan være at Hamar og Bærum ble for tett geografisk for to ulike samlinger og dette er en erfaring vi tar med oss videre i prosjektet. De ni som deltok fikk i alle fall en helg proppfull av sjakkfaglig påfyll.

– Vi hadde en super samling og Kimia Moradi kommuniserte med barna på en veldig god måte. Alle som deltok lærte mye og fikk spilt mye sjakk, forteller Guro Nordby fra Hamar SSU.

Tidligere i høst arrangerte Torbjørn Dahl regionsamling i Trondheim for 12 deltakere. Tilbakemeldingene herfra var gode, men her vil vi også ta med oss erfaringer og se hva vi kan gjøre for å få flere deltakere.

Veien videre
USF retter en stor takk til alle de lokale arrangørene for å ha satt i stand så flotte arrangementer! Prøveprosjektet vil fortsette med nye regionsamlinger til våren og vi håper da å få med flere regioner. Vi vil sende ut forespørsel om arrangering til klubber og kretser i løpet av november.