Det nærmer seg VM-kamp

Det er kun tre uker til det braker løs i London. Her er litt nyttig informasjon om VM-kampen.

Den 09. november spiller Magnus Carlsen og Fabiano Caruana det første partiet av årets VM-kamp. Alle partiene begynner klokken 16:00 norsk tid – arbeidsgivere kan med andre ord puste lettet ut.

Full oversikt over spilledatoer finner du her

NRK vil som vanlig sende alle partiene og både Torstein Bae, Atle Grønn og Heidi Røneid skal bidra i studio sammen med Line Andersen. At vår president, Morten L. Madsen dukker opp en dag er heller ikke umulig.

Bli med i publikum
Har du lyst til å oppleve stemningen i studio og TV-produksjon på nært hold? Det er helt gratis å være publikum på NRKs sjakksendinger. Mer informasjon om hvordan du søker finner du her.

I forbindelse med TV-aksjonen tidligere i høst auksjonerte NRK bort en pakke med plass i panelet, ni venner i publikum og sjakkurs med Torstein Bae. Høystbydende ga 20.000 for opplevelsen, pengene gikk til Kirkens Bymisjon.

NSF i London
Årets VM-kamp finner som sagt sted i London, mer nøyaktig på The College, som ligger sentralt i London, ikke så langt fra Covent Garden. Vi vet at det er mange nordmenn som har kjøpt billetter og vil være tilstede på ett eller flere partier.

Fra Norges Sjakkforbund vil president Morten L. Madsen være i London både under åpningen og mot slutten av VM-kampen. Visepresident Vibeke Ekeland Grønn vil også være tilstede mot slutten av mesterskapet.

Er det noe du lurer på rundt VM-kampen kan du sende oss en e-post.

Sjakk + dating = sant
I forbindelse med VM-kampen har det blitt lansert en datingapp for sjakkspillere; «Mates».

Det er over 600 millioner mennesker i verden som spiller sjakk regelmessig, men til tross for mange spillere er det ikke alltid like lett å finne noen å spille mot. Denne appen skal være løsningen på dette da den lar deg lage en profil og deretter kan du lete etter noen som er på jakt etter et sjakkparti akkurat når det passer for deg. Så kan man møtes til en sjakkdate.

Om romantikken kommer til å blomstre vil tiden vise, men ble du interessert kan du laste ned appen som er gratis og tilgjengelig for både IOS og Android her.