Arrangerer for syvende gang

Turneringen Advokatfirmaet FINN Chess International arrangeres denne helgen i Harstad.

Det begynner i kveld med tre runder hurtigsjakk før det skal spilles to runder med langsjakk både lørdag og søndag. Det er 67 påmeldte til turneringen som spilles på Thon Hotell i Harstad.

I fjor gikk første- og andreplassen til henholdsvis GM Valentina Gunina og WGM Petra Papp, og i år kan også kvinnene gjøre det sterkt. Turneringens høyest ratede spillere er nemlig tre kvinner, alle med IM-tittel; Harriet V Hunt (2439) fra England, Irina Bulmaga (2402) fra Romania og Sophie Milliet (2389) fra Frankrike.

Saken fortsetter under bildet

Irina Bulmaga og Sophie Milliet sammen med Robin Moe i Advokatfirmaet FINN AS, som sponser turneringen. Foto: Advokatfirmaet FINN AS

I forbindelse med turneringen tar Hans Olav Lahlum turen til Harstad bibliotek med sitt foredrag «Krim og Sjakk» i ettermiddag og lørdagskvelden blir det i år som i fjor arrangert bankett på hotellet – det er med andre ord duket for en herlig sjakkhelg i Harstad.

Vi ønsker alle deltakere og arrangøren lykke til!