Knallsterkt startfelt i EM for klubblag

Tre norske klubber deltar i mesterskapet, og Vålerenga Sjakklubb er en seierskandidat med Magnus Carlsen på laget.

For 34. gang arrangeres EM for klubblag, og årets turnering går av stabelen i greske Halkidiki. Det er påmeldt 73 sjakklubber fra 47 europeiske forbund. I åpen klasse er det 61 startende lag, i kvinneklassen er det 12. Norge stiller med tre klubber i åpen klasse; Vålerenga Sjakklubb, Nordstrand Sjakklubb og SK 1911.

Det er påmeldt hele 18 stormestere med rating over 2700, vår egen Magnus Carlsen er en av dem. Mamedyarov Shakriyar skal også spille mesterskapet for sin klubb Odlar Yurdu og Ding Liren stiller opp for Alkaloid, som er det laget som er forhåndsrangert som nummer en og som vant mesterskapet tilbake i 2016.

Full oversikt over alle startende lag finner du her

I år har vi forhåpninger om at Vålerenga skal ha sjanse på en pallplass med følgende lagoppstilling: GM Magnus Carlsen (2839), GM David Howell (2689), GM Nils Grandelius (2655), GM Evgeny Romanov (2614), GM Borki Predojevic (2616) GM Aryan Tari (2618) GM Kjetil A. Lie (2537) GM Johan-Sebastian Christiansen (2541). Laget er forhåndsrangert som nummer fem.

Les Aftenpostens sak om laget Vålerenga stiller med her

Åpningsseremonien finner sted i kveld og første runde begynner i morgen kl. 15:00 lokal tid, som tilsvarer kl. 14:00 norsk tid. Syvende og siste runde spilles torsdag 18. oktober kl. 09:00 norsk tid.

Partiene kan blant annet følges på Chess24.com. Arrangørens hjemmeside finner du her og de er også på Facebook.

Vi ønsker alle de tre norske klubbene lykke til!