Gode OL-prestasjoner av Norge

To uker med sjakkfest i Batumi er over og de norske deltakerne er på vei hjem. Med seg i bagasjen har de en flott topp 30-plassering i åpen klasse og en god topp 60-plassering i kvinneklassen.

Det har vært en glede for oss her hjemme å følge med på spillerne våre som har vartet opp med gode prestasjoner på løpende bånd. Fra kvinneklassen kan vi trekke fram svartseieren til WGM Olga Dolzhykova (2184) over IM Elisabeth Pähtz (GER 2513) i niende runde. I åpen klasse imponerte GM Johan Salomon (2477) med fire seire på rad midtveis i mesterskapet.

Imponerende plasseringer
Laget som ble tatt ut for å representere Norge i åpen klasse var både ungt og spennende og rangert som nummer 38 av 185 startende lag. At de til slutt endte opp på en 29. plass, kan vi ikke si at er noe annet enn imponerende! Vi takker GM Aryan Tari (2618), GM Frode Urkedal (2535), GM Johan-Sebastian Christiansen (2525), GM Johan Salomon (2477) og IM Benjamin Arvola Notkevich (2493) for innsatsen.

En ekstra gratulasjon til Benjamin Arvola Notkevich som ble stormester i løpet av mesterskapet!

Laget i åpen klasse sammen med lagleder Ole Chr. Moen. Foto: Kjetil Stokke

LES OGSÅ: USF-akademiet fikk en lærerik tur til Batumi

I kvinneklassen var det mer rutinerte spillere på det norske laget, WIM Sheila Barth Sahl (2136) var med i OL for 12. gang og WIM Ellen Hagesæther (2181) deltok for 10. gang, WGM Olga Dolzhykova (2184) har deltatt i to OL tidligere. Og rutinen på laget blandet med de unge talentene Monika Machlik (2059) og Hanna B. Kyrkjebø (1947) resulterte i en 51. plass. Takk for innsatsen!

Laget i kvinneklassen sammen med lagleder Kjetil Stokke.

Rapporter fra alle rundene i mesterskapet kan du lese på Bergensjakk.

Vi må også rette en takk til NSFs president, Morten L. Madsen og visepresident Vibeke Ekeland Grønn, som har vært i Batumi og representert Norges Sjakkforbund den siste uken.

Vibeke Ekeland Grønn og Morten L. Madsen under FIDEs 89. kongress.

LES MER: Hva synes Norges Sjakkforbund om valget av ny FIDE-president