Nye redaktører for Norsk Sjakkblad

Journalist og forfatter, Arne Danielsen, og journalist og stormester, Jonathan Tisdall, er ansatt som redaktører for Norsk Sjakkblad.

Det kom inn flere, gode søknader på utlysningen av stillingen som redaktør for Norsk Sjakkblad. Til slutt falt valget på Arne Danielsen og Jonathan Tisdall, som begge har bred erfaring som journalister og har vært en del av sjakkmiljøet i mange år.

De vil dele redaktøransvaret mellom seg og deres første utgave blir nr 1/2019.

Bli bedre kjent med redaktørene
Arne Danielsen (1955) er oppvokst i Oslo og bor nå på Vestli. Han har arbeidet som trikkefører, redaktør, forfatter, informasjonsdirektør, frilansjournalist og fotograf. Som forfatter har Arne blant annet skrevet sjakkromanen Åttenderaden og flere bøker om Magnus Carlsen. Selv spiller han sjakk på fritiden og var en av stifterne av Vålerenga Sjakklubb i 2008.

Arne Danielsen

Jonathan Tisdall (1958) er født i Buffalo, New York i USA, men flyttet til Norge på 80-tallet og er permanent bosatt her. Han ble norgesmester i sjakk i 1987, 1991 og 1995 og i 1995 ble han også utnevnt til stormester. Jonathan har skrevet mye om sjakk, blant annet for Reuters, og har gitt ut flere bøker. Han har også tidligere vært redaktør av Norsk Sjakkblad i perioden 1991-94 og hadde rollen som Toppsjakksjef i 2015-16.

Jonathan Tisdall. Foto: Atle Grønn