Simen Agdestein vant EM

Etter ni intensive runder ble det klart at Simen Agdestein vant EM for seniorer i klassen 50+.

Den siste uken har EM for seniorer blitt arrangert i Drammen med Norges Sjakkforbund og Konnerud Sjakklubb som arrangører. 120 deltakere fra 20 forskjellige nasjoner har kjempet om den gjeve tittelen som Europamester i åpen klasse 50+, kvinneklasse 50+, åpen klasse 65+ og kvinneklasse 65+.

Simen Agdestein, som var den høyest ratede spilleren i klassen 50+, var en klar favoritt til å ta tittelen men skapte spenning da han gikk på et overraskende tap i runde 5. Det var jevnt i toppen hele veien, men Agdestein tok til slutt en komfortabel seier med 8 poeng.

– Motstanden var mye tøffere enn jeg regnet med, og mange spilte god sjakk. Selv i siste parti hadde jeg store utfordringer, men fikk til slutt avgjort. Så jeg er veldig fornøyd!, sier Simen Agdestein etter endt parti søndag kveld.

Dette betyr at Norge nå har den regjerende verdensmesteren, den regjerende juniorverdensmesteren og den regjerende senioreuropamesteren.

– Norsk sjakk er i stor fremgang og viser muskler i den internasjonale eliten, men også i det frivillige arbeidet som legges ned rundt omkring i det ganske land. Som generalsekretær i Norges Sjakkforbund gjør det meg stolt og i kveld har vi virkelig grunn til å feire, forteller Geir Nesheim.

President i Norges Sjakkforbund, Morten L. Madsen, var også tilstede i Drammen da Simen Agdestein tok sin første EM-tittel.

– Det er utrolig moro at Simen vinner EM for seniorer første gang han stiller og at det i tillegg skjer når det arrangeres i Norge, forteller han.

Sylvia Johnsen gjennomførte et godt mesterskap og endte opp med EM-bronse og + 31.40 i rating. Simen Agdestein endte opp med å ta gull i sitt første senior EM.

Også i kvinneklassen 50+ sparket Norge godt fra seg. Sylvia Johnsen tok bronse, kun slått av tyskerne Birgitte Burchardt og Olga Birkholz.

I åpen klasse 65+ imponerte Leif Øgaard og ledet lenge, men endte til slutt på en syvende plass, et halvt poeng bak vinner Vladislav V Vorotnikov fra Russland.

Øvrige resultater fra mesterskapet finner du her. Og flere bilder fra EM for seniorer kan du se her.