La oss løfte frivilligheten i norsk sjakk

NSF og USF har startet opp Sjakkens Frivillighetsløft 2018-20. Det vi ønsker er å i større grad legge til rette for at frivillige som ønsker å bidra skal få til dette.

Norsk sjakk er akkurat nå på vei fremover, kanskje i større grad enn noen gang før, og dette gir oss muligheten til å ta sjakken her hjemme til nye nivåer. Det skorter ikke på tiltak og satsningsområder, men vi trenger ressurser og her er sjakk-Norges evne til å mobilisere til arbeidsinnsats vel så viktig som penger fra glade givere og andre kilder.

Det er viktig at vi ikke sitter på gjerdet og venter på at ildsjelene våre og de som allerede gjør sin frivillige innsats, og vel så det, bidrar her også. Denne gangen er det alle oss andre som skal få muligheten. Med dette som bakgrunn har NSF og USF lansert Sjakkens Frivillighetsløft 2018-20.

Vi ønsker med dette å legge til rette for at de som ser mulighetene våre, og som ønsker å bidra, har et sted å henvende seg og få utløp for sin virketrang og energi.

Saken fortsetter under bildet

Verdens Kuleste Dag arrangeres hvert år i Oslo i september. Dette er ett eksempel på et arrangement der vi er avhengige av frivillige. Foto: Sverre Christian Jarild

Bidra lokalt og nasjonalt
I sjakken må frivillighet først og fremst være lokal, hvis du ønsker å bidra er det med andre ord lurt å ta kontakt med din lokale klubb – kontaktdetaljer finner du her for NSF og her for USF.

Hvis du har lyst til å engasjere deg i noen av de landsomfattende initativene som pågår har du flere muligheter:

  • Samarbeid sjakk-Norge og nettsjakk
  • Kvinnerekruttering
  • Utprøving av nye turneringsformater
  • Mer sjakk i skolen
  • Sjakk og samfunn
  • Regionssamlinger
  • Arrangementer i regi av NSF og USF

Vi vil også gjerne høre fra deg som kunne tenke deg å bidra med praktiske oppgaver ved Sjakkontoret eller i arbeidet med reglemenstendringer.

Har du lyst til å bidra? Send oss en mail til nsf@sjakk.no eller usf@sjakk.no og fortell hva du har lyst til å jobbe med. Vi gleder oss til å høre fra deg!