Norges Laguttak til Sjakk-OL i Batumi klart

Norge stiller med lag i både åpen klasse og kvinneklassen i Batumi-OL som spilles over 11 runder 23. september – 6. oktober. Nå er uttaket klart.

Norges lag Åpen klasse:

GM Aryan Tari, Vålerenga
GM Frode Urkedal, SK 1911
IM Johan-Sebastian Christiansen, Vålerenga
GM Johan Salomon, Nordstrand
IM Benjamin A Notkevich, Tromsø SK

Endelig bordrekkefølge vil bli bestemt senere.

Ungt og spennende lag
Aryan Tari har to tidligere OL-deltakelser, Frode Urkedal har fire. Johan Salomon har en tidligere deltakelse på 2. laget i Tromsø i 2014. Både Johan-Sebastian Christiansen og Benjamin A Notkevich er debutanter.

Verdensmester Magnus Carlsen og stormester Jon Ludvig Hammer har begge meddelt at de ikke stiller denne gangen. Dermed får Norge et ungt og spennende lag i åpen klasse, med hele 3 førstelagsdebutanter, og med 25 år gamle Frode Urkedal som den store veteranen. Juniorverdensmester Aryan Tari skal antagelig debutere på første bord. Det går mot et spennende OL i denne klassen.

Norges lag Kvinneklassen:

WGM Olga Dolchikova, OSS
WIM Ellen Hagesæter, Akademisk
WIM Sheila Barth Sahl, Black Knights
Monika Machlik, Tromsø
Hanna B Kyrkjebø, Stavanger

Endelig bordrekkefølge vil bli bestemt senere.

Rutinerte kvinner
I kvinneklassen stiller Norge med et vesentlig mer erfarent lag, med WIM Sheila Barth Sahl og Ellen Hagesæter som stiller i sitt 12 og 10. OL. Både Olga Dolchikova og Monika Machlik har deltatt i to OL tidligere. Norge har en førstelagsdebutant i Hanna B Kyrkjebø (spilte på 3. laget under Tromsø-OL), som tidligere i år imponerte under Nordisk mesterskap for jenter på Island, der hun tok tittelen med klar margin.

Ole Chr Moen, OSS vil være lagleder for åpen klasse. Lagleder for kvinnelaget tas ut senere.