Ett gull og tre sølv til Norge i nordisk mesterskap for ungdom!

Gull til Axel Tunsjø (OSSU) og sølv til Aksel Bu Kvaløy (Stavanger SKU), Mathias Unneland (Aalesund SLU) og Johannes Haug (Nordstrand SKU). Alle foto: Anniken Vestby

Norge sanket flest medaljer i Nordisk mesterskap for ungdom 2018, som ble spilt i Finland helgen 9. til 11. februar.

Nordisk mesterskap for ungdom går på rundgang mellom de seks nordiske landene. I fjor var det i Norge, i år var det i Finland og neste år er det på Island. Norge hadde i år stang ut med kvalitetsberegningen og mistet ett gull og to bronsemedaljer på dette – men likevel ble vi nasjonen med flest medaljer!

Glade gutter med dobbeltseier i yngste klasse. Fra venstre Aksel Bu Kvaløy og Axel Tunsjø. Foto: Anniken Vestby

Nordisk mester i yngste klasse
I gruppe E (spillere 11 år og yngre) gjorde Norge rent bord og tok dobbeltseier: Axel Tunsjø (OSSU) vant gullet med 5 poeng på de 6 rundene foran landsmann Aksel Bu Kvaløy (Stavanger SKU), også på 5 poeng men litt dårligere kvalitet.
Se resultatene i gruppe E

Sølv i nest yngste klasse
I gruppe D (spillere 13 år og yngre) tok Mathias Unneland (Aalesunds SLU) en sterk sølvmedalje med 4 poeng, bak finske Elias Keso. Shazil Khan Shehzad (Smeaheia SS) fikk den sure fjerdeplassen, på samme poengsum som bronsemedaljen, men på kvalitetsberegning.
Se resultatene i gruppe D

Tøft i klasse C
I gruppe C (spillere 15 år og yngre) ble det tøft for de norske spillerne. Jens Evang Ingebretsen (OSSU), tok en 4. plass med 4 poeng. Også han endte på samme poengsum som bronsemedaljen, men med dårligere kvalitetsberegning. Isak Sjøberg (Nordstand SKU) tok 6. plassen med 6 poeng.
Se resultatene i gruppe C

Tromsøværinger i klasse B
Også i gruppe B (spillere 17 år og yngre) ble det tøft for våre håp. Mads Vestby-Ellingsen (Tromsø SKU) tok 5. plass med 3,5 poeng og klubbkompis Gunnar Lund (Tromsø SKU) tok 7. plassen med 3 poeng.
Se resultatene i gruppe B

Sølv i eldste klasse
Johannes Haug (Nordstrand SKU) tok sølv i den eldste klassen. Også han hadde lik poengsum som vinneren, men måtte ta til takke med sølvet på grunn av dårligere kvalitetsberegning. Sara Næss (Vålerenga USK) var den andre norske spilleren i gruppa og tok en 8. plass med 3 poeng.
Se resultatene i gruppe A