23. og 28. plass til Norge i EM for nasjonslag

Hammer følger kvinnelagets kamp mot Slovenia. Foto: Anastasiya Karlovych

Men både laget i åpen klasse og laget i kvinneklassen ble beste nordiske lag!

Det norske laget i åpen klasse var forhåndsrangert som nr 25 og endte altså på 23. plass med 9 lagpoeng, og endte med det som beste nordiske lag foran Island med 8 poeng, Finland med 7, Danmark og Færøyene med 6 lagpoeng.

Det norske laget i kvinneklassen var forhåndsrangert som nr 28 og endte akkurat på forhåndsrangeringen. 7 lagpoeng var mer enn nok til å bli beste nordiske lag. Finland endte på 31. plass med 3 lagpoeng.

De to individuelle prestasjonene som bør fremheves er IM Johan-Sebastian Christiansen som tok en GM-norm på de 9 rundene, og Edit Machlik som gjorde en ratingprestasjon på 2146 og økte ratingen med 22 poeng. WIM Sheila Barth Sahl startet mesterskapet forrykende med tre strake seire, men fikk det tyngre utover turneringen. Hun avsluttet likevel med remis og med 6 ratingpoeng opp.