Medlemsrekord!

Logo NSFUnder halvveis i det nye året og Norges Sjakkforbund har satt medlemsrekord.

For hvert nye medlem i en norsk sjakklubb resten av året, vil medlemsrekorden fortsette å øke.

– Det er svært gledelig at vi allerede i mai setter en historisk medlemsrekord, sier Morten L. Madsen, president i Norges Sjakkforbund (NSF).

Medlemstallene i NSF registreres nemlig per kalenderår. I hele 2016 var det 3454 medlemmer i NSF. Per 18. mai er 3456 medlemmer i NSF. Et tall som kan forventes å øke kraftig i løpet av året.

FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no #cfwesenberg FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no #cfwesenberg

Morten L. Madsen, president i Norges Sjakkforbund. FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no

Tidenes interesse

– Klubber over hele landet melder om stor tilslutning på nybegynnerturneringer og voksenkurs. Det er et smart grep klubbene har gjort, som senker terskelen for nye spillere til å komme innom klubbkveldene. Vi anbefaler klubber som ikke har prøvd dette, å forsøke, sier presidenten.

Medlemstallene viser at det er en enorm interesse for sjakk i Norge i dag.

– Samtidig vet vi at tidenes medlemstall i Norges Sjakkforbund kan bli utrolig mye høyere. Verdens største sjakkside, chess.com, meldte om 8000 nye medlemmer fra Norge hver dag under Magnus Carlsens VM-match i 2017, forteller Madsen.

Dermed kan NSF gå mot mange år med medlemstall som i år.

– Å få de som spiller på nett inn i klubber og et sjakkmiljø er høyt på sentralstyrets agenda, og dette blir bare viktigere og viktigere framover. Sjakklubbene har noe nettstedene ikke kan tilby, så derfor må vi være flinke til å inkludere nye spillere i alle aldre, og ikke minst begge kjønn, avslutter presidenten.

Fordeler med medlemskap i en sjakklubb:

  • Alle medlemmer får spillerlisens og kan stille i offisielle turneringer i NSF, dette inkluderer blant annet NGP-er, åpne turneringer i utlandet, samt kretsmesterskap og norgesmesterskap.
  • Klubbene arrangerer klubbkvelder og å gå i en sjakklubb gir deg et godt og hyggelig miljø å spille sjakk i, samtidig som du kan lære ved å
  • Alle medlemmer får Norsk Sjakkblad i posten flere ganger i året
  • Alle medlemmer kan få offisiell norsk og internasjonal rating
  • Tilbud om opplæring og kurs for tillitsvalgte og kurs for turneringsledere.
  • Klubben får tilsendt informasjon fra forbundet med nyheter, nyttige tips med tanke på klubbdrift og blir informert om hva som skjer i sjakknorge.

Medlemslistene kan oppdateres automatisk i Turneringsservice ved å klikke på menyen «Internet» og deretter «Oppdatere NSF Ratingliste».

Last ned medlemstallene her:

Medlemstall NSF-1965-2017a