Medaljesjanser for de fleste norske spillerne i nordisk!

Torbjørn Valvåg. Foto: Kristoffer Gressli/USF

Torbjørn Valvåg. Foto: Kristoffer Gressli/USF

Etter to dager og fire runder i Nordisk mesterskap for ungdom i Drammen denne helgen, står de fleste norske spillerne med medaljesjanser før siste dag.

I den yngste gruppa, gruppe E (spillere født 2006 og senere), leder svenske Edvin Trost med full pott, men han er 1,5 poeng foran 4 spillere på 2,5 poeng. Deriblant Torbjørn Valvåg (Tromsø SKU). Halvpoenget bak ligger Shazil Shehzad (Smeaheia skolesjakk), og begge de norske i denne gruppen kan altså kjempe om medaljer.

I gruppe D (spillere født 2004 og 2005) ligger Jens E. Ingebretsen (Holmestrand SKU) i ledelsen med 3 av 4 poeng. Dette er delt ledelse med 3 andre spillere. David Nesse (Smeaheia skolesjakk) har fått en tung turnering, og står med 4 tap, men med to seire på turneringens siste dag, vil det se lysere ut for unggutten!

Andreas G. Tryggestad. Foto: Kristoffer Gressli/USF

Andreas G. Tryggestad. Foto: Kristoffer Gressli/USF

I gruppe C (spillere født 2002 og 2003) er det også norsk ledelse! Her ligger Andreas G. Tryggestad (Nordstrand SKU) best an med 3,5 poeng. Han ligger et halvpoeng foran en duo fra Sverige og Finland som jager ham. På 4. plass med 2,5 poeng finner vi Mads Vestby-Ellingsen (Tromsø SKU) som også har gode medaljesjanser før siste dag.

Gruppe B (spillere født 2000 og 2001) har tre ledere, deriblant norske Johannes Haug (Nordstrand SKU). Han har tre poeng, likt med de andre lederne fra Finland og Danmark. Sondre Merkesvik (Bergens SKU) ligger halvpoenget bak den ledende trioen, og har også solide gullsjanser! I denne gruppen er det særs jevnt med 3 spillere på 3 poeng og 3 spillere på 2,5 poeng.

Martin Saltvedt. Foto: Kristoffer Gressli/USF

Martin Saltvedt. Foto: Kristoffer Gressli/USF

Gruppe A (spillere født 1997-1999) har det blitt ganske tøft for våre spillere. Det er en særs sterk gruppe, men Martin Saltvedt fikk en god seier i dagens første runde og står med 1,5 poeng. Alseit Kizatbay står med 1 poeng. De to gode kameratene fra Stavanger SKU spilte en vennlig remis i runde 4, men med gode resultater i de to siste rundene kan de klatre godt på tabellen!

I nasjonskampen leder Danmark etter 4 av 6 runder med 23,5 individuelle poeng. Norge og Island deler 2. plassen med 21,5 individuelle poeng.

I 2016 fikk Norge følgende plasseringer:
1 x gull (Johan-Sebastian Christiansen)
1 x sølv (Johannes Haug),
1 x bronse (Andreas Tenold),
1 x 4. plass
1 x 5. plass
1 x 6. plass
2 x 7. plass
2 x 9. plass

Les mer på nettsidene til mesterskapet