Scandic Grand Prix 2015 – 16 er ferdig – nye regler neste sesong

ScandicScandic Grand Prix 2015 – 16 er ferdig etter 111 turneringer, og flere av premieklassene skiftet eier siste helg.

Neste sesong innføres det en «Sprint Grand Prix», som kun omfatter hurtig- og lynsjakk, mens den tradisjonelle Norges Grand Prix vil få et sterkere innslag av langsjakk.

Aryan Tari vant klasse mester 20 poeng foran Jon Ludvig Hammer og 10 poeng foran Andreas Tryggestad.

Daniel Nordquelle hadde allerede vunnet klasse 1 før siste helg. Per Omtvedt og Trygve Dahl tok de neste plassene.

Fire spillere kjempet i lang tid om sluttseieren i klasse 2. Svein Erik Lurdalen trakk det lengste strået til slutt da han tok 25 bonuspoeng for å være med i de siste turneringene.

Odd Ristesund forbedret poengsummen sin med 2 poeng siste helg, og vant dermed klasse 3 foran Mathias Unneland. Unneland holdt unna for Oskar Feed Jakobsen i klasse 4, men i klasse 5 var rollene byttet om.

Trygve Dahl tok for få poeng i klasse Mester og klasse 1 til å avansere på resultatlisten, men i kampen om superbonusen ble det full klaff. Dahl vant klasse 1 i alle tre turneringer på Hell, mens Ristesund kun vant en klasseseier i klasse 3. Dermed gikk superbonusen til Trygve Dahl.

Nye regler neste sesong

Neste sesong innføres det en Sprint Grand Prix, som kun tar med resultater fra lyn- og hurtigsjakk. Den tradisjonelle Norges Grand Prix får derfor et noe mer langsjakkpreg enn de siste sesongene.

Poengsystemet blir det samme som før, og det er de 6 beste poengsummene som teller i sammendraget, men hvor mange turneringer av hver type (lang-, hurtig- og lynsjakk)som teller i sammendraget er endret.

Norges Grand Prix: Minst 4 må være langsjakk og maks 1 kan være lynsjakk.

Sprint Grand Prix: Minst to må være lynsjakk og minst to må være hurtigsjakk. Langsjakkturneringer teller ikke i Sprint Grand Prix.

De tre beste i hver klasse, samt superbonus premieres i hver Grand Prix del. Premiene i Norges Grand Prix blir som i dag, mens premiene i Sprint Grand Prix ligger på halvparten av premiene i Norges Grand Prix. Samlet sett øker premiene med 50 % sammenlignet med 2015 – 16 sesongen. NGP-avgiften til NSF økes fra 25 til 30 kr pr. spiller. Denne avgiften har stått urørt i minst 10 år.

Et oppdatert reglement for Norges Grand Prix 2016 – 17 kommer på nett så fort det er ferdig redigert.