Valgkomiteen foreslår Morten L. Madsen som ny president

Morten L Madsen

Morten L Madsen. Foto: Privat

Visepresidenten foreslås som ny president for kongressen 10. juli i Tromsø.

Morten L. Madsen (44) har vært visepresident i Norges sjakkforbunds sentralstyre i to perioder, og stiller nå til valg som president.

– Det er med ydmykhet jeg stiller til valg som president i Norges sjakkforbund. Norsk sjakk er inne i en fantastisk periode, både når det gjelder bredde og topp, og jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven, sier valgkomiteens presidentkandidat, Morten L. Madsen.

Han trekker frem et par eksempler:

– SkoleSjakken blomstrer allerede i to fylker og vi gleder oss stort til fortsettelsen. Vi har verdensmesteren, vi har en ung fremadstormende generasjon, vi har god medlemsvekst, og vi har en bredde og oppmerksomhet vi ikke har sett på mange år. I mitt verv til nå, har jeg blitt mer kjent med noen av de mange ildsjelene vi har i sjakkmiljøet. Klarer vi å forene alle disse gode kreftene med det momentum vi har nå, tror jeg vi går en svært lys fremtid i møte, sier han.

Madsen er leder for barnebyen i Bergen (SOS barnebyer) og har samtidig god organisasjonserfaring fra det frivillige liv, hovedsakelig i sjakk og fotball.

Valgkomiteens innstilling

Arne Danielsen

Arne Danielsen

Valgkomiteen 2015-2016 har bestått av Arne Danielsen (leder), Anniken Vestby og Jøran Aulin-Jansson.

– Vi har jobbet for å sette sammen et styre med arbeidslyst og entusiasme samt spennende og utfyllende kompetanse. Kvinneandelen er økt i forhold til sittende styre. Vår nye presidentkandidat er eksisterende visepresident og har bred tillit i norsk sjakk, understreker valgkomiteens leder Arne Danielsen.

Av de fire nye som foreslås finnes både ferske og erfarne sjakkspillere.

– Vårt forslag til sentralstyre består av en god blanding av solid erfaring og nye krefter. Jeg vil understreke at valgkomiteens innstilling er enstemmig og at utskiftningene kommer som en følge av frivillig avgang, avslutter Danielsen.

Disse er innstilt til nytt sentralstyre

President: Morten L, Madsen, Sotra (rykker opp fra visepresident)
Visepresident: Vibeke Ekeland Grønn, OSS (ny)
Kasserer: Otto Milvang, Nordstrand (gjenvalg)
Turneringssjef: Henrik Sjøl, Akademisk (gjenvalg)
Styremedlem: Bård Vegar Solhjell, direkte (gjenvalg)
Styremedlem: Ellen Carlsen, OSS (ny)
Styremedlem: Vilde Bjerke, Lillehammer (ny)
Styremedlem: Steinar Leite, Modum (ny)

Nye ansikter i styret