Scandic Grand Prix 2015 – 16 – mye kan avgjøres til helgen

ScandicJon Ludvig Hammer ligger godt an til å vinne Scandic Grand Prix 2015 – 16 når det gjenstår 13 turneringer. Seks av disse spilles allerede førstkommende helg, og mye kan avgjøres da.

.Jon Ludvig Hammer leder klasse mester, men kan bli forbigått av Andreas G. Tryggestad dersom han vinner på Modum. Aryan Tari kan komme seg opp på pallen bare ved å delta i en turnering til, under forutsetning av at de foran han ikke plukker for mange poeng.

Daniel Nordquelle, Nordstrand ser ut til å vinne klasse 1 med sine 1553 poeng. Per Omtvedt har overtaket i kampen om 2. plassen, med Nordstrandspillerne Isak Sjøberg og Cornelius Kvendseth som de hardeste utfordrerne. Det er 5 turneringer igjen i Trøndelag, og Trygve Dahl kan få 25 bonuspoeng ved å delta i alle 5, men han trenger i tillegg mange deltakere i minst en av disse for å kunne utfordre Omtvedt. Kvendseth fikk ved en feil for mange poeng på forrige liste, da hans beste langsjakkresultat hadde falt ut.

Svein Dale leder klasse 2, men Svein Erik Lurdalen, Gisle Bjugn, Sigurd Kjelsbøl Huse og Oddbjørn Christensen ligger såpass nær, at de kan vinne klassen med en god avslutning. Dale har allerede fått maksimal bonus for antall deltakelser, mens Bjugn og Huse får 25 ekstra poeng ved å delta i 2 turneringer til. Lurdalen og Christensen trenger 4 turneringer til for å få 25 ekstra poeng.

Odd Ristesund leder fortsatt klasse 3, men avstanden til Mathias Unneland er kun 25 poeng. Unneland får disse poengene dersom han deltar i en turnering til, og han er påmeldt i turneringene på Tarva til helgen.

Mathias Unneland, Aleksander Øye-Strømberg og Oskar Feed Jakobsen kjemper i teten i både klasse 4 og klasse 5. Alle tre er påmeldt i minst en turnering mot slutten. I klasse 4 får de i tillegg kamp av Shazil Shehzad.

I kampen om superbonusen har Odd Ristesund en tilsynelatende klar ledelse med 13 seire i klasse 3. Nærmest følger Trygve Dahl med 10 seire i klasse 1. Da sesongen avsluttes med 3 turneringer i Trøndelag, er det fortsatt kamp om superbonusen.

Neste helg spilles hele 6 turneringer, med aktivitet både på Østlandet, Vestlandet og Trøndelag. Mye kan være avgjort, men det kan fortsatt være mye å kjempe om i de avsluttende turneringen i juni.