Scandic Grand Prix 2015-16 – åpent i de fleste klasser

Scandic18 turneringer gjenstår av Scandic Grand Prix 2015 – 16, og det meste er åpent når det gjenstår snaue 2 måneder av sesongen. Totalt 111 turneringer over hele landet inngår i årets sesong, mot 84 i sesongen før.

.Jon Ludvig Hammer leder klasse mester, men Trygve Dahl, Aryan Tari og Andreas G. Tryggestad kan ta igjen Hammer med full uttelling i de siste turneringene. Tari og Tryggestad får 25 bonuspoeng for aktivitet ved deltakelse i sin neste turnering. Det er noen få spillere i mesterklassen som kan blande seg i kampen om sammenlagtpremiene dersom de deltar i en av de 4 gjenværende langsjakkturneringene (og gjør det godt).

Daniel Nordquelle, Nordstrand ligger godt an til å vinne klasse 1 med sine 1553 poeng. Kampen om de to andre pallplassene vil bli en hard kamp mellom Per Omtvedt, Cornelius Kvendseth, Isak Sjøberg og Trygve Dahl.

Svein Dale leder klasse 2, men Svein Erik Lurdalen, Gisle Bjugn, Sigurd Kjelsbøl Huse og Oddbjørn Christensen ligger såpass nær, at de kan vinne klassen med en god avslutning.

Odd Ristesund har lenge ledet klasse 3, men avstanden til Mathias Unneland og Jens E. Ingebretsen er ikke større enn at Ristesund kan bli forbigått på målstreken.

Mathias Unneland, Aleksander Øye-Strømberg og Oskar Feed Jakobsen kjemper i teten i både klasse 4 og klasse 5. I klasse 4 får de i tillegg kamp av Shazil Shehzad. Unneland leder klasse 4, mens Øye-Strømberg leder klasse 5.

I kampen om superbonusen har Odd Ristesund en tilsynelatende klar ledelse med 13 seire i klasse 3. Nærmest følger Trygve Dahl med 10 seire i klasse 1. Da sesongen avsluttes med 3 turneringer i Trøndelag, er det fortsatt kamp om superbonusen.

Neste turnering er Knut Bøckmans Pinsecup. Deretter spilles det hhv 4, 6 og 3 turneringer de påfølgende helgene. Hell har spillere som kjemper om premieplass i nesten alle klasser. Mange av klassene vil trolig først avgjøres i helgen 24. – 26. juni, hvor Hell står som arrangør av 3 turneringer.