Ny avtale med Sveriges Schackförbund (SSF)

underskriftTirsdag 3/11 ble det inngått en ny treårig avtale mellom SSF, NSF og USF om samarbeid på en rekke områder. Avtalen ble signert av (fra venstre), Carsten Beer Jacobsen, styreleder i USF, Carl Fredrik Johansson, president i SSF, og Bjørn Salvesen, president i NSF, under åpningen av prosjektet SkoleSjakken på Vaulen skole i Stavanger.Den nye avtale regulerer at SkoleSjakken vederlagsfritt kan benytte det læremateriellet for sjakk i skolen som SSF har utviklet over de siste mer enn 5 år. Dette materialet oversettes nå til bokmål og nynorsk, og består av bl.a. læreleksjoner for ett år i 2 ringpermer (36 leksjoner), sjakklærer-veiledning rettet mot pedagoger/SFO-ledere, oppgaver og annet materiale for å trene barna, rettighet til å benytte de «characters» og bøker som er utviklet, rettighet til å benytte materialet i Schack-Slottet (videobasert undervisnings-opplegg for viderekommende barn) samt software utviklet i Sverige for å spille sjakkmatcher mellom skoler. Til gjengjeld vil NSF invitere SSF og svenske representanter til en rekke ulike aktiviteter i Norge, så som seminar med NRK om TV-sendinger, landskamp (antagelig ifbm Norway Chess i april 2016), svensk deltagelse i tittelgivende norske turneringer, dommeroppgaver for svenske dommer i Norge (og norske i Sverige), workshop mellom Toppsjakksjef GM Jonathan Tisdall og hans svenske motsvarighet, felles styreseminar NSF/SSF (også det under Norway Chess til våren), felles brukerseminar for anvendere av sjakkmaterialet og felles seminar for å belyse muligheter for offentlig støtte til sjakk i landene.