Agdestein og Rozentalis tok hver sin seier

ScandicSimen Agdestein, OSS vant ECC Cup i Oslo med 6 strake seire, og Eduardas Rozentalis vant Stavanger Chess Grand Slam 2015. Turneringen i Stavanger hadde hele 136 deltakere, noe som er den hittil største turneringen i Scandic Grand Prix 2015 – 16.

Arendal Hurtig GP ble spilt søndag, og ble vunnet av Oddbjørn Christensen, Tønsberg.

Maxim Turov leder fortsatt klasse mester, men Sebastian og Svetoslav Mihailov, OSS har fått kontakt med den russiske GM-en.

Per Omtvedt, Stjernen leder fortsatt klasse 1 med Cornelius Kvendseth, Nordstrand like bak.

Aage Mella har overtatt ledelsen i klasse 2, men det er helt jevnt mellom Mella, Ristesund og Svein Dale, 1911. Alle disse 3 spilte forøvrig både i Oslo på lørdag og i Arendal på søndag!

Odd Ristesund, Kampen er i teten i klasse 3. Nærmest Ristesund er Kazim Yilmaz, Drammens, som har fått en liten luke på resten av feltet.

Jørgen Brobakken, Hamar, har tatt ledelsen i klasse 4 etter sin innsats i Stavanger, men er tett fulgt av Oskar Feed Jakobsen, Sandnes.

Alex Flåtrud, Asker leder klasse 5, også det rett forsn Feed Jakobsen.

Ristesund har tatt ledelsen i kampen om superbonusen med 5 klasseseire. Rett bak følger Turov og Kvendseth med 4 klasseseire hver.

Den neste uken spilles det hele 6 NGP turneringer. Det starter med OSS høstferie-GP allerede onsdag 30. september. Til helgen er det langsjakk i Kristiansand (Kristiansand Open 2. – 4. oktober), Trondheim (Knut Brokstads Minneturnering 2. – 4. oktober) og Lillehammer (Lillehammer GP Open 3. – 4. oktober). I tillegg arrangerer Lillehammer en lynsjakkturnering (Lillehammer GP open Blitz) fredag 2. oktober, og NTG GP (hurtigsjakk) spilles lørdag 3. oktober.