Nytt fra Kongressen

nsflogo_litenNorges Sjakkforbunds 94. kongress ble avholdt søndag 5. juli 2015, på Scandic Helsfyr hotell. Bjørn Salvesen, Røros SK ble valgt til ny president etter Jøran Aulin-Jansson, som etter 8 år hadde frasagt seg gjenvalg.Valgkomiteens innstilling ble for øvrig bifalt på alle punkter. Under en udramatisk kongress ble årsberetning, budsjetter og regnskaper godkjent i tur og orden. Det eneste forslaget til behandling kom fra arrangørklubben av Landsturneringen 2015, Nordstrand SK, som foreslo 12 lag i eliteserien 2015/16, med hovedbegrunnelse de problemer man hadde under avvikling av de siste rundene av eliteserien 2014/15, som delvis ble spilt på internett pga en streik i et flyselskap. Underveis i debatten valgte Nordstrand dog å trekke tilbake sitt forslag. Fullstendig referat fra kongressen legges ut på sjakk.no så snart det er klart fra de valgte referenter og underskrivere.