Valgkomiteen foreslår Bjørn Salvesen som ny president

Portrett A stor filValgkomiteen har nå gjort klart en enstemmig innstilling på nytt styre i NSF til Kongressen 5. juli.

Bjørn Salvesen, Røros SK (56, bildet) er innstilt som ny president etter Jøran Aulin Jansson, som har frasagt seg gjenvalg.

Valgkomiteen foreslår følgende nye styre i NSF:

President: Bjørn Salvesen, Røros (ny)

Visepresident: Morten L. Madsen, Sotra (gjenvalg)

Turneringssjef: Henrik Sjøl, Akademisk (gjenvalg)

Kasserer: Otto Milvang, Nordstrand (ny)

Styremedlem: Marianne Langvik, Trondheim (gjenvalg)

Styremedlem: Yonne Tangelder, OSS (ny)

Styremedlem: Bård Vegar Solhjell (ny)

Styremedlem: Aslak Haanshuus, Stjernen (ny)

Carsten Jacobsen, leder USF, Stavanger, er dessuten automatisk medlem.

Valgkomiteen består av Arne Danielsen, Vålerenga (formann), Kristian Trygstad (SK1911) og Anniken Vestby, Tromsø SK.

Arne Danielsen uttaler at det har vært en utfordrende oppgave å sette sammen det nye styret, med nødvendig og utfyllende kompetanse, og med tilstrekkelig hensyn til kjønnsfordeling og geografi. Valgkomiteen har et godt håp om at det foreslåtte nye sentralstyret vil kunne ta norsk sjakk videre fremover, med de muligheter som nå ligger der, på en veldig god måte. Styret består av en fin blanding av erfaring og nye krefter. Det må understrekes at alle utskiftinger er en følge av frivillig avgang.

Bjørn Salvesen takker for den tilliten som valgkomiteen har utvist ved sin innstilling. Hans begrunnelse for å si ja til å gå inn i styret nå er muligheten til å kunne delta aktivt i arbeidet med å realisere de mange muligheter sjakken nå har. Ikke minst er det nye store skolesjakkinitiativet spennende. Han gleder seg også til å arbeide sammen med klubbene for videreutvikling av klubbkonseptet – selve grunnfjellet i sjakk-Norge. Bjørn har en mangeslungen bakgrunn. Han har vært næringsdrivende hele livet, og er også aktiv innen politikk og organisasjonsliv. På 80-tallet flyttet han fra Kjelsås i Oslo der han vokste opp, til Røros der han hadde familieaner, og startet sammen med Ståle Lund opp igjen Røros SK, som en tid hadde ligge nede. Dette samarbeidet kuliminerte med en meget vellykket Landsturnering i 2002. Bjørn er selv sjakkspiller og koser seg med sjakken på sitt hyggelige klubbnivå.

Den kjente SV-politikeren Bård Vegard Solhjell er innstilt til en styreplass. Han gleder seg til å bidra til å øke interessen for sjakk blant folk flest – som en offentlig person vil han ha mange muligheter til dette. Men den kanskje viktigste begrunnelsen hans for å melde seg på nå er å få være med på å gjennomføre Sjakk i Skolen-prosjektet. Bård Vegard er en kjent talsmann for å utrede sjakkens plass i norsk skole, og fra styreplass vil dette arbeidet kunne drives videre.

Jøran Aulin Jansson har altså etter 8 år i president-stolen nå frasagt seg gjenvalg. Han ønsker å takke for tilliten gjennom hele denne periode. Det har vært en fantastisk reise, med svært mange gode minner. Han synes det nye styret ser spennende ut, og ønsker alle lykke til. Ikke minst er det spennende å få inn Bård Vegard, som så vidt Jøran kan huske er den første tidligere minister som går inn i NSFs styre.