Sjakk i Skolen-arrangement på Stortinget

Mandag 23. mars inviterer en tverrpolitisk gruppe stortingsrepresentanter til en Sjakk i Skolen-høring på Stortinget. NSF er medarrangør. Programmet åpnes av Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), og deretter kommer flere faglige innlegg, fra Kunnskapsdepartementet, representanter for Sjakk-Norge, NHO osv. Utenlandske perspektiver gis av eks-verdensmester Garry Kasparov og GM Malcolm Pein, UK. Alle stortingsrepresentanter er invitert, og vil få anledning til å diskutere ideen om et forskningsprosjekt i norsk grunnskole for å avklare hva som bør skje videre i Norge. Programmet avsluttes med at verdensmester Magnus Carlsen spiller simultan mot representanter for partiledelsen på Stortinget, med bistand av norske skolesjakkspillere. Pressemeldingen om arrangementet finnes her.