GM Jonathan Tisdall ny Toppsjakksjef

jonathanNSF har inngått avtale med GM Jonathan Tisdall om et 2 års engasjement som Toppsjakksjef med start 1. januar 2015.

Jonathan Tisdall (f. 1958) ble Norges andre stormester i 1995, etter mange år som profesjonell sjakkspiller. Han har bred erfaring som sjakktrener, bl.a. som trener og sekundant for VM kandidat J. Speelman, UK. I norsk sjakk representerer han Asker, hvor han også bor. Han har vært redaktør av Norsk Sjakkblad, og utgitt en meget anerkjent klassisk lærebok i sjakk.

Det forventes at engasjementet vil tilsvare ca. 30% av et årsverk. NSF planlegger å gi nærmere informasjon om strukturen rundt den nye Toppsjakksjefen og andre aktuelle spørsmål i løpet av et par uker.

President i Norges Sjakkforbund Jøran Aulin Jansson sier: – Det er fantastisk at en høyt respektert sjakkpersonlighet som Jonathan Tisdall nå går inn i den nye Toppsjakksjefrollen. Han er godt kjent i norsk sjakkliv, og vil kunne fungere fra dag 1. Hans solide sjakk-bakgrunn gjør at vi gleder oss til å følge Toppsjakk- og talentutviklingen de kommende år.

GM Jonathan Tisdall: – For meg passer det svært godt å påta meg rollen som Toppsjakksjef nå. Norsk sjakk har helt spesielle forutsetninger i årene som kommer, med den store økningen i sjakkinteressen etter Magnus Carlsens mange suksesser. Nå skal vil legge forholdene til rette for at landslagene og talentene skal få vise sitt fulle potensiale.